24. 08. 2021 - 11:12
Khabib: Nadam se da će mi navijači iz Afganistana oprostiti
907
Shares
Khabib: Nadam se da će mi navijači iz Afganistana oprostiti

ZBOG SPORNE IZJAVE

Khabib: Nadam se da će mi navijači iz Afganistana oprostiti

24. 08. 2021 - 11:12
0
Shares

Penzionisani ruski MMA borac Khabib Nurmagomedov (32) prije nekoliko dana na konferenciji za medije nije želio komentirati situaciju u Afganistanu rekavši da ga zanima samo sport, piše 24sata.hr.

Jedan od ruskih novinara upitao ga je je li šokiran s tamošnjom situacijom, ali legendarni bivši UFC prvak nije se dao uvući u političko pitanje. 

- Želio bih da pričamo o poslu koji je sklopljen, a koji je veliki za ruski sport. Takvo nešto nemaju ni hokej ni nogomet. Ne želim razgovarati o nečemu što se događa tisućama kilometara od nas - odgovorio je Khabib rekavši da ni jedan ni drugi nisu iz Afganistana te da nema smisla da o tome pričaju. 

Iako je kritizirao i francuskog predsjednika Macrona zbog izjava o prošlogodišnjim islamističkim napadima u Francuskoj zbog čega je podijelio svoje navijače, ovoga puta prvo nije želi išta komentirati, ali na kraju je priznao da je pogriješio. 

- Rekao samo to jer nisam htio komentirati politiku. No dobio sam žestoke reakcije svojih afganistanskih navijača. I sad kad opet pogledam što sam rekao… Imam snažnu vezu s afganistanskim narodom. Od 2012. godine treniram u Fremontu kraj San Josea, gradu s najbrojnijom afganistanskom zajednicom izvan Afganistana -  rekao je Khabib pa je dodao:

- Imam dosta bliskih prijatelja iz Afganistana. Mislim da nisam bio dovoljno jasan u odgovoru na ono pitanje. Krivo sam shvaćen jer samo nisam htio komentirati političku situaciju. Nadam se da će mi oprostiti ako sam ih uvrijedio. Ne sramim se ispričati im se jer svi griješimo.

Na kraju je ipak rekao da se suosjeća s ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji zbog preuzimanja vlasti od strane talibana. 

- Njihov narod pati već jako dugo. Ono što se sad događa tamo neki nisu doživjeli za cijelog života. Bolno je za sve njih, brinem se i želim im sve najbolje - zaključio je Khabib. 

Učitaj još novosti