23. 08. 2021 - 23:07
Leicester izgubio u zadnjoj utakmici 2. kola Premijer lige....
907
Shares
Leicester izgubio u zadnjoj utakmici 2. kola Premijer lige. West Ham ubijedljiv protiv Lisica

Engleska premijer liga

Leicester izgubio u zadnjoj utakmici 2. kola Premijer lige. West Ham ubijedljiv protiv Lisica

23. 08. 2021 - 23:07
0
Shares

West Ham je u utakmici drugog kola Premijer lige Engleske pomalo i ne očekivano savladao Leicester rezultatom 4 : 1.

Utakmica u prvih 20 minuta nije obećavala ovoliku golijadu, nije bilo izrazitih prilika da bi u 26. oj minuti Pablo Fornals postigao prvi gol na utakmici, na astistenciju Benrahme.

Treba napomenti da je Leicester u prvom poluvremenu, tačnije u 40 oj minuti ostao bez jednog igrača jer je crveni karton dobio Ayoze Perez.

West Ham je prijetio na startu drugog dijela preko Tomaša Součeka, a potom je i Antonio šutirao glavom pod prečku. Benrahma je iskoristio grešku protivnika u 56. minuti i udvostručio prednost Čekićara na domaćem terenu.

Čekićari su nastavili kreirati šanse, a u 69. minuti pogodio je Youri Tielemans za 2:1 i vratio nadu Lisicama. Ipak, ona dugo nije trajala i Antonio je pogodio u 80. minuti, a potom i u 84. za konačnih 4:1.

Tako je Antonio došao do 48. pogotka u za Čekićare u najvišem rangu engleskog fudbala, te je prestigao Paula Di Canija (47) i postao najbolji strijelac West Hama u Premijer ligi.

West Ham je prošle sezone u obje utakmice pobijedio Lisice, tako da im je ovo treća uzastopna pobjeda protiv ekipe sa King Power stadiona.

Učitaj još novosti