23. 08. 2021 - 16:28
MESSI, NEYMAR, SALAH i mnogi drugi... Igrači kojima prijeti ne...
907
Shares
MESSI, NEYMAR, SALAH i mnogi drugi... Igrači kojima prijeti ne igranje za svoju reprezentaciju!!!

Zbog Superlige

MESSI, NEYMAR, SALAH i mnogi drugi... Igrači kojima prijeti ne igranje za svoju reprezentaciju!!!

23. 08. 2021 - 16:28
0
Shares

Europsko udruženje klubova (ECA), drugim riječima, malo širi popis onih koji su proljetos htjeli osnovati svoju Superligu sada se sprema na novi pothvat prema FIFA-i. Naime, ti su klubovi spremni zabraniti svojim igračima da u rujnu odu igrati za reprezentacije onih zemalja koje su na tzv. crvenoj listi Britanskog odjela za medije kulturu i sport.

Da odmah to razjasnimo, Britanci imaju tri liste. Crvenu, oker (amber) i zelenu. Hrvatska je na onoj najslabijoj, zelenoj listi, ali s dobrim izgledima da se u rujnu nađe na toj srednjoj, amber-listi. Za amber-države ECA ne traži zabranu već samo za one koji su na crvenoj listi, a to su:

Afganistan, Angola, Argentina, Bangladeš, Bolivija, Bocvana, Brazil, Burundi, Cape Verde, Čile, Kolumbija, DR Kongo, Kostarika, Kuba, Dominikanska republika, Ekvador, Egipat, Eritreja, Eswatini, Etiopija, Francuska Gvajana, Gruzija, Gvajana, Haiti, Indonezija, Kenija, Lesoto, Malawi, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Myanmar, Namibija, Nepal, Oman, Pakistan, Panama, Paragvaj, Peru, Filipini, Ruanda, Sijera Leone, Somalija, JAR, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Tanzania, Trinidad i Tobago, Tunis, Turska, Uganda, Urugvaj, Venecuela, Zambia i Zimbabwe.

Kao što možete vidjeti, na ovom dosta dugačkom popisu nema Hrvatske, pa se niti jedan od naših reprezentativaca nema bojati eventualne ECA-ine zabrane za putovanja. Ima i nekih zanimljivih slučajeva, pa tako recimo egipatski as Mo Salah ne smije igrati kod kuće za svoju momčad protiv Angole, ali smije putovati na gostovanje u Gabon tri dana kasnije jer se Gabon ne nalazi na popisu...

Velike probleme mogao bi imati Brazil koji 5. rujna na Maracani dočekuje Argentinu. Čak osam igrača iz engleske Premier lige pozvano je u brazilsku vrstu, a Argentinaca otamo baš i nema, osim Aston Villinog vratara Emija Martineza. Ali, budući da je i francuski PSG član ECA-e, lako bi se moglo dogoditi da zabrani putovanja u reprezentacije za Messija, Neymara i Angela Di Mariju.

FIFA je već najavila da će nacionalnim savezima svih zemalja članica savjetovati privremeno ili ad-hoc ukidanje mjera kako bi se sve kvalifikacijske utakmice reprezentacija kroz rujan, listopad i studeni mogle normalno odigrati, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Sport.ba/SportskeNovosti

Učitaj još novosti