21. 08. 2021 - 12:09
Najpodcjenjeniji igrač današnjice: Uvijek u sjeni zvijezda, a...
907
Shares
Najpodcjenjeniji igrač današnjice: Uvijek u sjeni zvijezda, a najbolji kad je najpotrebnije

Igrač koji zna igrati

Najpodcjenjeniji igrač današnjice: Uvijek u sjeni zvijezda, a najbolji kad je najpotrebnije

21. 08. 2021 - 12:09
0
Shares

Kada neko punu deceniju igrate u vrhunskim timovima sa vrhunskim igračima kako na reprezenativnom tako i klupskom nivou onda takav igrač definitivno spada u kalibar svjetske klase. 

U modernom fudbalu vrhunskim timovi obično imaju nekoliko zvijezda, ali jedna se izdvaja iznad drugih. Dok su ostali igrači koliko god bili odlični u sjeni drugih. To je na svojoj koži najoblje osjetio Andres Iniesta koji je u Barceloni uvijek bio iza Lea Messija.

Trenutno neslavni epitet najpodcjenjenijeg igrača može ponijeti Angel Di Maria. Iako je bio možda i najbolji igrač svojih ekipa njegova sudbina je takva da bi mediji i navijači obično davali prednost drugim.

Dok je igrao za Real Madrid sve oči su bile na Cristianu Ronaldu ili Karimu Benzemi, a upravo je sjajni Argentinac mali milion puta svojim asistencijama "častio" Francuza ili Portuglaca. Zatim je po hijerahiji prednost u Realu ispred Di Marije dobio i Gareth Bale.

Nešto slično mu se proteklih godina dešava u PSG-u. Neymar i Kylian Mbappe se konstantno stavljaju u prvi plan, a zapravo je Di Marija koji najviše gura ekipu kada je to zapravo i najpotrebnije.

Prepoznatljiv po sjajnoj lijevoj nozi, vrlo vješt s loptom u nogama te fantastičan dribler ovaj 33-godišnjak je istinska noćna mora za protivničke odbrane. Jednostavno u svakom trenuku zna šta uraditi s loptom.

Argentinci su nedavno golom Di Marije pobijedili Brazil i osvojili trofej nakon tri decenije. Iako je postigao pobjedonosni gol El Fideo je završio u sjeni Lionela Messija koje je tako konačno stigao do reprezentativnog pehara.

Kao i većina Južnoamerikanaca tako je i Di Maria imao teško djetinjstvo. Njegova porodica je živjela siromašno, jedva sastavljala kraj s krajem, čak je i kupovina kopački za njegove roditelje predstavljalo poteškoću.

Upravo iz tog razloga Angel se smatra porodičnim čovjekom. Dobar dio svoje zarade daje upravo porodici. Kada je ostvario transfer u Benficu 2007. godine zamolio je oca više da ne radi. Od zarađenog novca je odmah kupio kuće roditeljima i sestrama.

Di Maria je u braku sa Jorgelinom Cardoso duže od deset godina. Zaljubili su se još u djetinjstvu i postali neraskidiva veza. Imaju i dvije kćerkice. Interesantno da je Jorgelina od svog muža starija šest godina.

Koji god je dres nosio osvajao je trofeje, izuzev u Manchester Unitedu. Sezona na Old Traffordu mu je najteža u životu. Nikako se nije uspio adaptirati na engleski način života. Spas je pronašao u Parizu gdje igra sa dosta uspjeha već šest godina.

SportSport.ba

Učitaj još novosti