18. 08. 2021 - 20:26
Manchester City ruši svijet Harryja Kanea: Englez ostaje u...
907
Shares
Manchester City ruši svijet Harryja Kanea: Englez ostaje u Tottenhamu, Građani već pronašli drugog napadača?

Manchester City ruši svijet Harryja Kanea: Englez ostaje u Tottenhamu, Građani već pronašli drugog napadača?

18. 08. 2021 - 20:26
0
Shares

Nakon što je Jack Grealish potpisao za Manchester City u transferu vrijednom 100 miliona funti, očekivalo se da engleski prvak finalizira i dovođenje napadača Tottenhama Harryja Kanea i tako kompletira strašnu ekipu.

skysports-harry-kane-tottenham-5437348

Ipak, predsjednik Tottenhama Daniel Levy je uporno insistirao na tome da ne želi prodati Kanea, čak i nakon što je engleski napadač odbio trenirati sa klubom u kojem je postao legenda. Iako su se u medijima spominjale različite cifre koje je Tottenham odbio, navodno City sa londonskim klubom ni u jednom momentu nije uspio ni početi pregovarati o cijeni, jer Levy je tvrdoglavo odbijao da proda Kanea.

Guardiolinom timu se žuri, i pored toga što imaju strahovit sastav, pravog napadača City nema i prošle sezone je zbog toga možda ostao i bez trofeja u Ligi prvaka. Stoga je Guardiola odlučio da po svaku cijenu dovede novog napadača, a iz Italije dolaze informacije da je Dušan Vlahović na pragu dolaska u City.

City će za napadača Fiorentine navodno platiti oko 60 miliona funti, a italijanska novinarka Sara Meini danas je objavila da je posao između Fiorentine i Cityja skoro pa završen.

Učitaj još novosti