18. 08. 2021 - 14:13
Znate li šta se desilo s dječakom s Messijevim dresom od...
907
Shares
Znate li šta se desilo s dječakom s Messijevim dresom od plastične kese nakon naleta talibana

AFGANISTAN

Znate li šta se desilo s dječakom s Messijevim dresom od plastične kese nakon naleta talibana

Sportsport.ba
18. 08. 2021 - 14:13
0
Shares

Svijet ovih dana obilaze stravični snimci koji dolaze iz Afganistana.

U toj azijskoj zemlji vlada sveopšti haos. Razlog su talibanske trupe koje su velikom brzinom zauzele vlast u zemlji, nakon čega su desetine hiljada stanovnika ove zemlje odlučili da pobjegnu iz nje glavom bez obzira.

Snimci prenaprpanih aviona koji napuštaju Kabul obišli su planetu, a situacija je svakim danom sve gora i gora.

Sudbina mnogih ljudi te zemlje vrlo je neizvjesna, uključujući i Murtaza Ahmadija, malenog dječaka koji je prije par godina doživio svjetsku slavu nakon što je njegov brat objavio fotografiju na kojoj on pozira u Messijevom dresu satkanom od obične plastične kese plave boje koja aludira na dres reprezentacije Argentine.

Dječak je upoznao svog idola Messija, ali njegov život se nakon toga pretvorio u pakao. U njegovoj zemlji pričalo se kako mu je Argentinac dao novac pa su prijetili njemu i njegovoj porodici.

Prožet velikim strahom preselio je u Kabul, ali niko ne zna što je danas s njim i gdje se nalazi nakon što su talibani došli na vlast u Afganistanu.

Priča o malom ljubitelju fudbala iz Afganistana postala je toliko viralna da ga je na kraju i Messi lično upoznao u Dohi. Dječak je istrčao na teren, zagrlio Lea nakon čega ga je sudija na rukama morao iznijeti sa terena.

"Rekao sam mu da želim da ostanem, da igram s njim. Rekao mi je da idem sa ocem, ali ga nisam razumio njegov jezik. Bio sam presretan", prisjetio se dječak sa kojim niko ne zna šta se desilo uslijed ovih događanja.

Učitaj još novosti