17. 08. 2021 - 10:20
Lukaku se "prepolovio": Navijačima Chelseaja nije jasno šta mu...
907
Shares
Lukaku se

Lukaku se "prepolovio": Navijačima Chelseaja nije jasno šta mu se desilo za dvije godine

17. 08. 2021 - 10:20
0
Shares

Romelu Lukaku je nakon dvije odlične sezone u Interu odlučio da se vrati u engleski Premiership.

Lukaku je bio jedan od najzaslužnijih što je Inter protekle sezone nakon 11 godina čekanja uspio da osvoji Scudetto, ali je odlučio nakon toga da napusti klub s Meazze.

Inter se nalazi u velikim finansijskim problemima zbog čega je klub bio primoran da proda neke od svojih najboljih igrača, a među njima je i Belgijanac.

screenshot-19

Lukaku je odlučio da se vrati u Chelsea s kojim je potpisao ugovor na pet godina i poručio je da je sada stigao kako bi konačno pokazao navijačima ovog kluba o kakvom igraču se radi.

Chelsea je na ovaj transfer izdvojio čak 115 miliona eura i jasno je da se od Lukakua mnogo očekuje u dresu Plavaca.

Navijači Chelseaja oduševljeni su njegovim izgledom i činjenicom koliko se promijenio za dvije godine u Interu. Dok je igrao u Manchester Unitedu imao je problema s viškom kilograma, ali s doktorskim timom u Interu je riješio ovaj problem.

Lukaku se skoro "prepolovio" za dvije godine i sada je u najboljoj fizičkoj formi ikada. To itekako raduje navijače Chelseaja koji su sigurni da će Lukaku ovaj put opravdati očekivanja u ovom klubu.


Ovaj 28-godišnji napadač prvi put u Chelsea je stigao na ljeto 2012. godine iz Anderlechta za 15 miliona eura, ali je tada većinom igrao na posudbama.

Chelsea ga je prodao na ljeto 2014. godine Evertonu za 36 miliona eura, ali se sedam godina kasnije vratio kako bi završio ono što je počeo na Stamford Bridgeu i jasno je koliko je motivisan da se dokaže.

Izvor:Sportspot

Učitaj još novosti