15. 08. 2021 - 12:31
21-godišnji boksač i unuk velikog Muhammeda Alija, Nico Ali...
907
Shares
21-godišnji boksač  i unuk velikog Muhammeda Alija, Nico Ali Walsh je uspješno započeo karijeru profesionalnog boksača

unuk legende

21-godišnji boksač i unuk velikog Muhammeda Alija, Nico Ali Walsh je uspješno započeo karijeru profesionalnog boksača

15. 08. 2021 - 12:31
0
Shares

Boksačka ostavština Muhammada Alija ogromna je i nema pretjeranog smisla podsjećati na to. Niz je generacija koje je pokojni boksač inspirirao da se počnu baviti boksom, a 21-godišnji Nico Ali Walsh jedan je od njih. Radi se o unuku velikog Muhammada Alija, odnosno sinu Alijeve kćerke Rashede koja je druga najstarija od devetero Alijevih potomaka.

Mladi boksač nakon nekoliko godina nastupanja u amaterskom boksu odlučio se za tranziciju u profesionalni boks. Njegov prvi protivnik bio je Jordan Weeks (4-1-0, 2 KO). Ne radi se o naročito kvalitetnom i renomiranom protivniku, no s obzirom da je Nico tek debitirao, suludo bi bilo očekivati da ga odmah bace u vatru protiv kvalitetnijih boksača. Ali Walsh do pobjede u debiju došao je nakon 1:49 minuta prve runde i teško je mogao bolje započeti profesionalnu karijeru.

Izuzetno dobro radio je unuk Muhammada Alija svojom desnom rukom te je nakon samo 70 sekundi prvi puta uzdrmao svog protivnika. Sudac je brojao Weeksu koji se uspijeva oporaviti i nastaviti. Nico Ali Walsh osjetio je priliku za završiti borbu, agresivno je napao protivnika i uputio mu niz udaraca, a sudac je odlučio prekinuti borbu nakon još jednog čistog pogotka desnicom.

Inače, u kutu mladog Alija Walsha bio je Sugarhill Steward, jedan od trenera Tysona Furyja, a mladi Nico nastupio je u bijelim hlačicama koje mu je poklonio djed, Muhammad Ali. Osvrnuo se mladi boksač i na svog djeda u intervjuu nakon borbe protiv Weeksa.

''Jako puno mislim o njemu i fali mi. Dojam je da mi sve to stvara veliki pritisak, no on je za mene samo moj djed. Publika ga gleda kao najvećeg borca koji je živio, a možda i kao najveću osobu uopće. A što on meni predstavlja? Za mene je najveći i najbolji djed ikada!

Muhammad Ali i Nico Ali Walsh

animljiv podatak je činjenica da je Bob Arum bio u ulozi promotora u debiju mladog Alija Walsha, a 55 godina prošlo je otkako je Bob Arum prvi puta bio u ulozi promotora na jednoj od Muhammadovih borbi.

''On je bio promotor mome djedu, a sada to radi za mene. Hollywood bi trebao snimiti film o tome.'', dodao je Nico Ali Walsh.

U svakom slučaju, biti će zanimljivo popratiti koliko daleko može dogurati ovaj mladi boksač te može li barem djelomično ponoviti neke od uspjeha svog djeda kojeg mnogi uistinu smatraju najvećim boksačem u povijesti.

 

Sport.ba/Fight site

Učitaj još novosti