10. 08. 2021 - 09:30
VAN OKTAGONA JE DOBAR MOMAK, U RINGU NEUSTRAŠIVA ZVIJER: Niko...
907
Shares
VAN OKTAGONA JE DOBAR MOMAK,  U RINGU NEUSTRAŠIVA ZVIJER: Niko nikada ga nije pobijedio, KAKVA JE OVO MAŠINA

VAN OKTAGONA JE DOBAR MOMAK, U RINGU NEUSTRAŠIVA ZVIJER: Niko nikada ga nije pobijedio, KAKVA JE OVO MAŠINA

10. 08. 2021 - 09:30
0
Shares

Francuski borac Ciryl Gane (31) postao je privremeni prvak teške kategorije UFC-a.

Ovaj 31-godišnji borac je prethodnog vikenda tehničkim nokautom u borbi za privremeni pojas pobijedio Derricka Lewisa i zakazao je meč protiv šampiona Francisa Ngannoua.

screenshot-4
Njihov bračun bi se mogao desiti do kraja godine. Gane veoma dobro poznaje svog nekadašnjeg kolegu iz dvorane i spreman je da mu oduzme pojas.

Ciryl Gane je istinska zvijer u kavezu. Iako je tek prije tri godine debitovao u MMA sportu, on je za sada nepobjediv i ima omjer od 10-0.

Francuz ni u drugim borilačkim sportovima ne zna za poraz. Majstor je za Muay Thai gdje ima omjer od 13-0, ali eventualni poraz mu ne bi teško pao.

"Svaki put kada uđem u kavez kažem sebi da mogu pobijediti, ali i izgubiti meč. Sve je moguće", rekao je Gane i dodao je:

"Nikada nisam izgubio meč ni u MMA, a ni u Muay Thaiju. Ipak, ne plašim se poraza. Ponosam sam na sebe i nije me strah", istakao je Gane.

screenshot-3
Poručio je da se želi obračunati sa apsolutno svima iz vrha.

"Želim se se boriti sa svima. Ovo je sport za mene. Nikad nisam imao loš osjećaj pred borbu, uvijek ulazim sa pozitivnim mislima", rekao je Gane.

Francuski borac nosi nadimak 'dobro dijete'. Van oktagona je zaista fenomenalan momak koji je jako skroman, ali kada se vrata borilišta zatvore, on je nepobjediva mašina.

Izvor:Sportport

Učitaj još novosti