03. 08. 2021 - 16:43
AMERIKANAC RAZOČARAN JER JE OSTAO BEZ ZLATA! Trčao brže od...
907
Shares
AMERIKANAC RAZOČARAN JER JE OSTAO BEZ ZLATA! Trčao brže od svjetskog rekorda NEMA ŠANSE DA SAM IZGUBIO

AMERIKANAC RAZOČARAN JER JE OSTAO BEZ ZLATA! Trčao brže od svjetskog rekorda NEMA ŠANSE DA SAM IZGUBIO

03. 08. 2021 - 16:43
0
Shares

Utrka na 400 metara s preponama u Tokiju ponudila je mnoštvo uzbuđenja i bila je jedna od najboljih u historiji na Olimpijskim igrama, a Amerikanac Rai Benjamin nije mogao vjerovati da je ostao bez zlatne medalje, iako je istrčao vrijeme brže od svjetskog rekorda.

Slavio je norveški atletičar Karsten Warholm, koji je na spektakularan način postavio novi svjetski rekord s vremenom 45.96 sekundi.

Warholm je bio vlasnik svjetskog rekorda i prije Olimpijskih igara, no u Tokiju je ostvario ono što su mnogi smatrali nemogućim - istrčao je dionicu za menje 46 sekundi.

Benjamin, koji je također fenomenalno trčao, te je kroz cilj prošao s vremenom 46.17, što bi također bio novi svjetski rekord, priznao je da ne može vjerovati da je uprkos tome ostao bez zlata.

"Da ste mi prije Olimpijskih igara rekli da ću trčati 46.17 i izgubiti, vjerovatno bih vas pretukao. Vidio sam na semaforu 45.94 i pitao sam se šta se događa. Vidio sam svojih 46.17 i pomislio kako nema šanse da sam istrčao 46.17 i izgubio, rekao je Amerikanac i dodao:

"Ovo je vjerovatno bila najbolja utrka u olimpijskoj historiji. Čak ni Bolt sa svjetskim rekordom nije bolji od ovoga", izjavio je 24-godišnji Benjamin.

Treće mjesto i bronzu je osvojio Brazilac Alison dos Santos, koji je trčao veoma blizu starog svjetskog rekorda (46.72).

 

Učitaj još novosti