03. 08. 2021 - 12:54
Brazil brani zlato: Meksikanci pali u penal seriji
907
Shares
Brazil brani zlato: Meksikanci pali u penal seriji

TOKIO 2020

Brazil brani zlato: Meksikanci pali u penal seriji

03. 08. 2021 - 12:54
0
Shares

Fudbaleri Brazila braniće zlatnu olimpijsku medalju, pošto su u polufinalu Igara u Tokiju savladali Meksiko poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:1 (0:0).

Selesao se domogao trećeg uzastopnog finala na Olimpijskim igrama, a u borbi za drugo najsjajnije odličje u svojoj istoriji čeka boljeg iz duela Japan – Španija.

Poslije 120 minuta bez golova, Brazilci su bili znatno koncentrisaniji u penal seriji. Sva četiri pokušaja iskoristili su Dani Alves, Gabrijel Martineli, Bruno Gimaraes i Rejnier, koji je postigao posljednji penal. Za Meksikance su neprecizni bili Eduardo Agire i Johan Vaskes.

Branioci zlata su zasluženo slavili, pošto su i u većem dijelu utakmice bili konkretniji rival. Giljerme Arana i Dani Alves su propuštali velike prilike u prvom poluvremenu, da bi u drugom Ričarlison pogodio stativu.

Na drugoj strani, El Tri je do gola mogao u dvije situacije pred kraj prvog dijela. Luis Romo i Urijel Antunja su bili neprecizni u završnici i ostavili svoju selekciju na jednoj zlatnoj medalji osvojenoj 2012. u Londonu.

Učitaj još novosti