03. 08. 2021 - 10:18
KAKVA NOĆ ZA LAKERSE Doveli četvoricu svojih bivših igrača, a...
907
Shares
KAKVA NOĆ ZA LAKERSE Doveli četvoricu svojih bivših igrača, a miljenika navijača pustili da ode

NBA

KAKVA NOĆ ZA LAKERSE Doveli četvoricu svojih bivših igrača, a miljenika navijača pustili da ode

03. 08. 2021 - 10:18
0
Shares

Nakon što su u razmjeni s Washington Wizardsima doveli Russella Westbrooka, LA Lakersi su prvog dana prijelaznog roka za slobodne igrače doveli četiri prinove, redom povratnike koji su nekoć već igrali za slavnu franšizu iz Los Angelesa.

Iskusni centar Dwight Howard vraća se na treći mandat s Lakersima, u koje je 2012. došao kao superzvijezda, ali je ta saradnja nakon godinu dana neslavno propala, a vratio se 2019. u ulozi rezerve i pomogao im da osvoje naslov prvaka. Prošle je sezone igrao za Philadelphiju.

Preostala trojica popunjavaju najveću rupu u kadru Lakersa, svi su redom iskusni, dokazani, odbrambeno orijentisani šuteri s kakvima LeBron James itekako voli igrati. Wayne Ellington i Kent Bazemore za Lakerse su igrali 2014., a Trevor Ariza još je 2009. bio član njihove šampionske momčadi.

Sva četvorica potpisala su jednogodišnje ugovore, najvjerovatnije za NBA minimalac jer su Lakersi ozbiljno ograničeni salary capom, piše Index.hr.

Istovremeno, Lakersi su odlučili ne zadržati miljenika navijača Alexa Carusa, koji je potpisao na četiri godine za 37 miliona dolara s Chicago Bullsima. Lakersi su procijenili da će gorenavedenim jeftinijim prinovama nadoknaditi odlazak jednog od boljih odbrambenih igrača u NBA ligi. Imali su njegova "Birdova prava", što znači da su ga mogli zadržati neovisno o restrikcijama salary capa, ali bi najvjerovatnije probili granicu luxury taxa i morali platiti još nekoliko miliona poreza.

Učitaj još novosti