02. 08. 2021 - 13:28
KAKVA EKSKLUZIVA, ZDRAVKO MAMIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Nisam...
907
Shares
KAKVA EKSKLUZIVA, ZDRAVKO MAMIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU:

KAKVA EKSKLUZIVA, ZDRAVKO MAMIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Nisam htio Zvezdu! Ali, evo, odmah vam kažem KO PROLAZI DALJE"

02. 08. 2021 - 13:28
0
Shares

Zdravko Mamić, “alfa i omega” zagrebačkog Dinama, uvjeren je da će biti vrlo zanimljivo ako Crvena zvezda i klub koji je on uzdigao do najvećih visina stvarno budu igrali u baražu za Ligu šampona.

Upravo je ta mogućnost i predviđena žrijebom, ali...

screenshot-33

"Najprije, trebalo bi i jedan i drugi klub da prođu u narednu rundu. Iskreno, i Dinamo je favorit protiv Legije, kao i Crvena zvezda protiv Šerifa. Ukoliko dođe do raspleta koji očekujem, biće svakako zanimljivo. Ja nisam želio da izvučemo Zvezdu. To je, da ste me pitali juče, za mene bila posljednja opcija. Ali, šta je, tu je", počeo je Zdravko Mamić priču za "Blic".
Čuveni čelnik Dinama smatra da je na akterima potencijalnog predstojećeg dvomeča velika odgovornost.

Zato je i apelovao i na jedni i na drugu stranu da "ne podgrijava" atmosferu pred moguće utakmica dva velikana nekadašnje SFRJ-lige.

"Ukoliko dođe do dvomeča između Dinama i Crvene zvezde, od vitalne je važnosti za sve nas da pokažemo visoku odgovornost. I da svijet vidi da se i u Zagrebu i u Beogradu mogu odigrati civilizovane utakmice. Bez podgrijavanja atmosfere. Tome nema mjesta, zaista. Jer i posle tog dvomeča, igraće se fudbal. Život ide dalje. A logično je da vjerujemo i navijamo za svoj klub. Nekako osjećam da će se ostvariti ovaj scenario: Prođu i Dinamo i Zvezda u narednu rundu, prvi meč u Beogradu, revanš u Zagrebu. Dinamo na kraju da izađe kao pobjednik", smtra Mamić.

Zaključio je da, ko god ispadne u eventualnom beogradsko-zagrebačkom dvomeču, može da bude zadovoljan onim što slijedi:

"Neko će biti više zadovoljan, neko manje, svakako. Ali, jednom slijedi grupna faza Lige šampiona, a drugome grupna faza Lige Evrope, što je odličan rezultat. Važno je, ponavljam, da se pokažemo u pravom svjetlu, bez nekih nefudbalskih stvari. I nek prođe bolji, a ja vjerujem da će to biti Dinamo", rekao je na kraju intervjua za "Blic" Zdravko Mamić.

IzvorBlic

Učitaj još novosti