01. 08. 2021 - 20:49
JE LI MOGUĆE DA SE OVO DOGAĐA Messi se ne vraća u Barcelonu!
907
Shares
JE LI MOGUĆE DA SE OVO DOGAĐA Messi se ne vraća u Barcelonu!

DOK NE POTPIŠE UGOVOR NEĆE NI TRENIRATI

JE LI MOGUĆE DA SE OVO DOGAĐA Messi se ne vraća u Barcelonu!

01. 08. 2021 - 20:49
0
Shares

Lionel Mesi (Messi) neće se pojaviti na treningu Barcelone. Prema pisanju španskih medija, Argentinac se neće pojaviti u trening kampu katalonskog kluba sve dok ne potpiše novi ugovor.

Podsjećamo, Mesi je od 1. jula slobodan igrač, te iako je postigao dogovor da sa Barcelonom potpiše novi petogodišnji ugovor, do toga još nije došlo. Špekulisalo se da bi trebao 2. augusta potpisati, međutim nije, pa tako sada neće ni trenirati s klubom.

Navodno je Mesi pristao i na drastično smanjenje plate od čak 50%, ali ni to nije dovoljno da Barcelona, koja je u finansijskoj dubiozi, potpiše svog (bivšeg) kapitena.

Barcelona će morati smisliti način da registruje Mesija, a cilj Katalonaca je da sve bude gotovo do 13. avgusta kako bi on mogao biti registrovan za prvi meč nove sezone La Lige. Barcelona prvu utakmicu igra na Nou Kampu protiv Real Sosijedada, a taj meč zakazan je za 15. avgust.

Katalonci imaju problema i s rješavanjem slučajeva Serhia Buskeca (Sergio Busquets), Džerara Piokea (Gerard Pique), Serhija Roberta (Sergio), kao i Žordija Albe (Jordi) koji nisu pristali na smanjenje primanja za čak 40% koliko im je klub zahtijevao.

Argentinac čini se nije previše zabrinut pa je prije nekih sat vremena stavio fotografiju s odmora, gdje uživa u društvu nekadašnjeg saigrača, a današnje Atleticove vedete - Luisa Suareza.

 

Učitaj još novosti