31. 07. 2021 - 14:59
ŠPANIJA SE PORVUKLA U POLUFINALE OLIMPIJSKIH IGARA. Tijesna...
907
Shares
ŠPANIJA SE PORVUKLA U POLUFINALE OLIMPIJSKIH IGARA. Tijesna pobijeda protiv Obale Slonovače

Tokio 2021

ŠPANIJA SE PORVUKLA U POLUFINALE OLIMPIJSKIH IGARA. Tijesna pobijeda protiv Obale Slonovače

31. 07. 2021 - 14:59
0
Shares

ŠPANJOLSKI nogometaši, favoriti za zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju, provukli su se u polufinale pobijedivši u četvrtfinalnom dvoboju reprezentaciju Obale Bjelokosti s 5:2 (2:2, 1:1), ali tek u produžetku.

Afrička reprezentacija je povela pogotkom Baillyja u 10. minuti, a u 30. minuti je izjednačio Dani Olmo. Sve do prve minute sučevog dodatka u drugom dijelu nije bilo pogodaka, kad je mrežu zatresao Gradel i doveo Obalu Bjelokosti u vodstvo 2:1. Međutim, dvije minute poslije je izjednačio Rafa Mir, nakon velike pogreške bjelokošćanskih braniča.

Tako je utakmica otišla u produžetak u kojem je Oyarzabal u 98. minuti realizirao opravdano dosuđen kazneni udarac za Španjolce, a Rafa Mir potvrdio plasman Furije u polufinale s još dva pogotka (117. i 120.+1) i tako došao do hat-tricka.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv Japana. Reprezentacija domaćina je plasman u polufinale izborila pobjedom protiv Novog Zelanda 1:0 nakon penala.

Sva četvorica japanskih izvođača bili su precizni, a vratar Tani je obranio udarac Cacacea, dok je Clayton Lewis prebacio vrata.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u utorak, 3. kolovoza.

Drugi polufinalni par činit će pobjednici četvrtfinalnih dvoboja Brazil - Egipat i Južna Koreja - Meksiko.

Sport.ba/Indexhr

Učitaj još novosti