31. 07. 2021 - 14:34
Australac se dvaput srušio tokom utrke na 10 hiljada metara pa...
907
Shares
Australac se dvaput srušio tokom utrke na 10 hiljada metara pa izjavio:

Olimpijske igre

Australac se dvaput srušio tokom utrke na 10 hiljada metara pa izjavio: "Nisam heroj"

31. 07. 2021 - 14:34
0
Shares

Australski trkač Patrick Tiernan dvaput se srušio na stazu od silnog napora i vrućine tokom završnog dijela utrke na 10 hiljada metara. Ipak, uspio ju je završiti.

"Čekao sam pet godina na Olimpijske igre. Do cilja mi je trebalo još 180 metara kad sam se prvi put srušio. Ne možeš stati kad ti je ostalo 180 metara. U tom trenutku nisam mislio da sam u potpunosti gotov pa sam se ustao. Ponovo sam pao i znao sam da sam u problemima. Bio sam tako blizu da sam se morao prisiliti da završim utrku. Znao sam da to mogu i moram napraviti", rekao je nakon utrke.

Tiernan je veći dio utrke bio među vodećom skupinom, ali nije uspio izdržati do kraja. Utrku je završio na 19. mjestu, a u Australiji su ga proglasili herojem.

"Vrlo dobro sam provodio svoj plan utrke do zadnjih 600 metara. Jednostavno mi je ponestalo pare. Nisam imao sreće, Olimpijske su igre i naravno da želite dati najbolje od sebe", izjavio je pa dodao:

"Definitivno je bilo vruće, no pripremili smo se za to trenirajući na vrućini i velikoj vlažnosti u zadnja tri mjeseca. Mislio sam da sam se dobro pripremio, ali očito nešto nije bilo u redu i analizirat ćemo to. Nisam se nadao da ću dobiti takav publicitet nakon ove utrke. Ne osjećam kao da je to herojstvo."

Zlatnu medalju iznenađujuće je osvojio Selemon Barega iz Etiopije, a srebro i broncu uzeli su Uganđani Joshua Cheptegei, koji drži svjetski rekord u ovoj disciplini, te Jacob Kiplimo.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti