31. 07. 2021 - 12:01
KNIN DOČEKAO ZLATNU OLIMPIJKU: Hrvatska šampionka koja slavi...
907
Shares
KNIN DOČEKAO ZLATNU OLIMPIJKU: Hrvatska šampionka koja slavi oluju pevala Tompsonovu pesmu na dočeku

Mateu Jelić jako puca nacionalni zanos

KNIN DOČEKAO ZLATNU OLIMPIJKU: Hrvatska šampionka koja slavi oluju pevala Tompsonovu pesmu na dočeku

31. 07. 2021 - 12:01
0
Shares

Hrvatska olimpijka Matea Jelić doputovala je u rodni Knin gde joj je priređen svečani doček koji je i zaslužila svojim nastupima u Tokiju.

Matea je, podsJetimo, uzela zlato u tekvondou, ali je "ušla pod kožu" svojih sunarodnika i zbog izjava kojima je dizala nacionalni naboj sebi i svim Hrvatima do tačke maksimuma. Pominjala je Oluju, rat, ali isto tako kaže da ne mrzi nikoga.

Ona je na dočeku, na bini zajedno sa grupom izvođača, sa najviše emocija otpjevala pesmu Marka Petkovića Tompsona "Lijepa li si".

- Ja volim svoju domovinu, a za Oluju osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htjela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram - rekla je Jelićeva prije nekoliko dana.

Ona je po dolasku u Tokio izjavila da joj je najveća želja da osvoji zlato i proslavi taj uspjeh zajedno sa godišnjicom vojne akcije Oluja u kojoj je prtoerano 250.000 Srba sa svojih ognjišta.

- Doček u olimpijskom selu je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvek se držimo zajedno. Želim da doček spojim s proslavom Oluje! Jedva čekam da se vratim u Knin. U Hrvatsku se vjerovatno vraćam za dva dana, a taman se bliži i godišnjica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i voljela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista - rekla je Jelićeva

OVDJE možete videti atmosferu sa dočeka u Kninu i Matein izlazak na binu.

Sport.ba/Telegraf.rs

Učitaj još novosti