31. 07. 2021 - 10:57
SENZACIJA SVIH SENZACIJA Nole ostao bez medalje u Tokiju,...
907
Shares
SENZACIJA SVIH SENZACIJA Nole ostao bez medalje u Tokiju, nevjerica prvog tenisera planete

Poražen od Carrena-Buste u borbi za bronzu

SENZACIJA SVIH SENZACIJA Nole ostao bez medalje u Tokiju, nevjerica prvog tenisera planete

31. 07. 2021 - 10:57
0
Shares

Najbolji teniser svijeta danas je poražen u borbi za bronzu od španskog tenisera Pabla Carrena-Buste sa 2:1, po setovima 6:4,6:7 i 6:3.

Vidljivo je i u ovom meču bilo da je Đoković još uvijek pod šokom nakon jučerašnjeg poraza od Alexa Zvereva u polufinalu.

Prvi set je obilježio jako mali procenat uspješnosti prvog seta kod Đokovića (47 posto), a Novak je propustio čak pet break lopti u ovom dijelu meča.

Zato je španski teniser napravio jedan, ali vrijedan oduzeti servis. Napravio ga je u petom gemu, a zatim ga je uz dosta problema i sačuvao za 6:4 u prvom setu.

Drugi set sigurnu igru obojice tenisera. Čvrsto su držali svoje servise i nije bilo nijedne šanse za break.

Pobjednik drugog seta odlučen je u tie-breaku. Tamo je Carreno-Busta jako loše počeo. Imao je Đoković prednost od 4-1 i činilo se se kako će Novak lagano uzeti tie-break.

Međutim, bez uzbuđenja nije moglo. Carreno-Busta je odigrao fantastično završnicu, okrenuo je tie-break na svoju stranu i imao je meč loptu. 

Nije to uspio Španac iskoristiti. Đoković je uspio da se izvuče, došao je do preokreta, uzeo je drugi set sa 7:6 i izjednačio je rezultat na 1-1 u setovima.

Nervozni Novak propustio je break šansu već na otvaranju drugog seta. Poslao je reket na tribine, a zatim je drugi i razbio, da bi mu potom Carreno-Busta oduzeo servis i došao je do velike prednosti koju do kraja nije ispuštao. Iskorstio je šestu meč loptu, dobio je set sa 6:3 i osvojio je bronzanu olimpijsku medalju.

Olimpijske igre, duel za 3. mjesto:

Carreno Busta - Đoković 2:1 (6:4, 6:7, 6:3)

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti