30. 07. 2021 - 13:58
Trener Zrinjskog pred duel sa Sarajevom: “Fanimo je taj koji...
907
Shares
Trener Zrinjskog pred duel sa Sarajevom: “Fanimo je taj koji nam uvijek pravi probleme” (VIDEO)

mtel PLBiH

Trener Zrinjskog pred duel sa Sarajevom: “Fanimo je taj koji nam uvijek pravi probleme” (VIDEO)

30. 07. 2021 - 13:58
0
Shares

Šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović na konferenciji za novinare pred derbi trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa Sarajevom izjavio je da ih čeka teška utakmica i da se nada da će izgledati dobro u ovom derbiju.

“Očekuje nas pravi derbi. Gledao sam ih protiv Posušja i biće to teška utakmica. Otežavajuća okolnost je da nismo igrali prošlo kolo i imamo osjećaj kao da tek sad počinjemo prvenstvo. Probali smo kroz dvije prijateljske utakmice da simuliramo, ali nije to toliko lako jer te ekipe nisu kvaliteta kakvog je Sarajevo. Vidjećemo da podijelimo minutažu i novim igračima koji su nam se priključili pa da vidimo koliko nam mogu pomoći. Svi igrači treniraju, ali nisu svi 100% spremni. Ristovski nije skroz spreman za ovaj susret. Škrijelj i Šipovac su počeli treniratu ove sedmice i vidjećemo hoće li moći igrati ovo kolo” – izjavio je Jakirović pa se osvrnuo na narednog protivnika, ekipu Sarajeva:

“Što se tiče ekipe Sarajeva napravili su dosta promjena u igračkom kadru. Došao je novi trener kojeg ja znam iz Hrvatske, koji ima dosta iskustva. Fanimo je taj koji nam uvijek pravi probleme, prošli put napravio je vrhunski potez koji je odlučio utakmicu. Iza je Dupovac koji to sve dobro drži i dosta je tu još dobrih i kvalitetnih igrača. Ja se nadam da ćemo izgledati u ovoj utakmici dobro i da ćemo doći do povoljnog rezultata.”

Pričao je i o uspjesima bosanskohercegovačkih klubova u Evropi.

“Mislim da su bosanskohercegovački klubovi pokazali dase mogu nositi sa drugim klubovima u Evropi. To je dobro za koeficijent i nadam se u budućnosti da ćemo nastaviti bilježiti dobre rezultate”.

Derbi Sarajeva i Zrinjskog igra se u subotu na “Koševu” sa početkom od 21h.

 
Sport.ba/MoridianSport

 

Učitaj još novosti