30. 07. 2021 - 10:46
Užas u Tokiju: Biciklista pregazio kolege, jedan je ostao ležati
907
Shares
Užas u Tokiju: Biciklista pregazio kolege, jedan je ostao ležati

Tokio 2021

Užas u Tokiju: Biciklista pregazio kolege, jedan je ostao ležati

30. 07. 2021 - 10:46
0
Shares

Connor Fields pao je u polufinalnoj utrci BMX-a na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon čega su dvojica biciklista prešla preko njega. Prema posljednjim informacijama, budan je u bolnici.

Nizozemac Niek Kimmann i Britanka Bethany Shriever osvojili su zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju u vožnji BMX-om.

Kimmann je na stazi u Ariake Urban Sport Parku pobijedio s rezultatom 39.053, drugi je sa 0.1 sekunde zaostatka bio Britanac Kye Whyte, dok je broncu osvojio Kolumbijac Carlos Alberto Ramirez Yepes.

BMX Racing - Men's Individual - Semifinal

Kimmann je do pobjede stigao usprkos ozljedi koljena koju je zadobio nakon što se zabio u jednog redara tijekom treninga.

- U ponedjeljak sam udario u jednog službenika i mislio sam kako je moj olimpijski san završio. Međutim, uz lijekove protiv bolova nekako sam izdržao - kazao je Kimmann.

Nizozemcu je put do pobjede olakšala ozljeda branitelja naslova iz Rija Amerikanca Connora Fieldsa koji je pao tijekom polufinalnih utrka i na nosilima je prevezen u bolnicu. 

Amerikanac je sudjelovao u sudaru s Nizozemcem Twanom van Gendtom, a nakon što je pao preko njega su prešla dvojica biciklista. Fieldsu je nekoliko minuta pružana pomoć, a potom je na nosilima prevezen u bolnicu.

video: Eurosport yt

- Možemo potvrditi da je Connor Fields budan i čeka daljnju medicinsku procjenu - poručili su iz Američkog olimpijskog odbora.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Britanka Bethany Shriever ispred dvostruke olimpijske pobjednice, zlatne iz Rija i Londona Kolumbijke Mariane Pajon, dok je Nizozemka Merel Smulders bila treća.

Svjetska prvakinja, Amerikanka Alise Willoughby nije se plasirala u finale nakon što se srušila u dvije od tri polufinalne utrke.

BMX je na programu olimpijskih igara od 2008.

Sport.ba/24hSport

Učitaj još novosti