29. 07. 2021 - 23:35
Grčki mediji idalje podcjenjuju Rođene iako su stručno...
907
Shares
Grčki mediji idalje podcjenjuju Rođene iako su stručno izbacili AEK

Velika pobjeda Rođenih

Grčki mediji idalje podcjenjuju Rođene iako su stručno izbacili AEK

29. 07. 2021 - 23:35
0
Shares

Fenomenalan rezultat ostvario je Velež. Rođeni su se plasirali u 3. pretkolo Konferencijske lige, a u 2. su bili bolji od velikog favorita, slavnog grčkog kluba AEK-a.

Kada su kuglice prilikom izvlačenja spojile Velež i AEK Grci su trljali ruku, a tamošnji mediji su grčkog velikana vidjeli u narednoj rundi takmičenja.

Nije grčkim medijima upozorenje bila ni prva utakmica odigrana na Grbavici u kojoj je Velež bio bolji od AEK-a. I nakon tog meča vjerovali su da će njihov klub bez problema "preskočiti" Rođene.

Ali, Rođeni su sanjali, niko im nije san mogao oduzeti. Sjajno taktički postavljena utakmica večeras od Feđe Dudića koji je još jednom nadmudrio Milojevića, te nakon nesreće u sudijskoj nadoknadi, malo sreće u penal seriji i Rođeni su mogli početi slaviti.

Međutim, i pored toga, odnosno dvije utakmice u kojima smo gledali duel po kvaliteti izjednačenih ekipa, nisu opametile Grke.

Tamošnji mediji i dalje smatraju ekipu Veleža slabom, pa zbog toga ispadanje AEK-a nazivaju katastrofom.

"Velika katastrofa za AEK, koji se od Konferencijske lige oprostio u 2. pretkolu. Izgubio je od slabog Veleža nakon penal serije", u tekstu posvećenom večerašnjem susretu piše gazzetta.gr.

Njihova stvar. No, zaboravljaju da bolji pobjeđuje, a Velež je u dvomeču bio bolji od AEK-a.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti