29. 07. 2021 - 16:30
Ne znate šta biste doručkovali? Inspiraciju pronađite na...
907
Shares
Ne znate šta biste doručkovali? Inspiraciju pronađite na Ronaldovom profilu

Uspješni fudbaler zna važnost zdravog doručka

Ne znate šta biste doručkovali? Inspiraciju pronađite na Ronaldovom profilu

29. 07. 2021 - 16:30
0
Shares

Cristianov dom je pun pehara i medalja koje je postigao uz nevjerovatnu radnu etiku, na kojoj mu mnogi zavide. Fudbaler često naglašava važnost discipline kada je u pitanju ishrana, trening i naravno stil života.

Kako bi ostao mašina kakva jeste, Ronaldo osigurava pravilnu ishranu tokom svakog dana.

Doručak

Iako je on sportaš svjetske klase, on se ne uskraćuje ukusne i dobre hrane koju voli. On je veliki ljubitelj ogromnog doručka koji uključuje pecivo, narezak, sireve i puno svježeg voća. Nakon velikog doručka on će popiti latte ili zdravi homemade voćni sok. On obožava sok od kruške, jabuke i ananasa, a također je veliki ljubitelj kafe.

Ronaldo često naglašava važnost redovnih obroka. Mnogi ljudi preskaču obroke i ne slušaju svoje tijelo, a ovo je pogrešan pristup ishrani. On pojede i do šest manjih obroka dnevno, te na ovaj način osigurava energiju za svoje intenzivne treninge. Ako redovno trenirate, onda definitivno trebate biti redovni i u ishrani.

Važnost vježbanja

Jasno je da vrhunski fudbaler poput Cristiana provodi dosta vremena vježbajući. On uvijek svoje treninge započinje sa zagrijavanjem kako bi smanjio rizik od povreda. Istezanje i kardio za zagrijavanje su super kako biste se pripremili za vježbanje.

Kada je u teretani, glavni trening on dijeli na kardiovaskularni trening, poput trčanja i veslanja, i naravno trening s tegovima. On kombinuje ove vrste vježbanja, te na taj način gradi tijelo i održava energiju, a priznaje i kako je ovo odličan način da vam treninzi budu interesantni.

Sport.ba/Body.ba

Učitaj još novosti