28. 07. 2021 - 08:20
Užasne scene u Tokiju: Španska teniserka VIŠE NIJE MOGLA da...
907
Shares
Užasne scene u Tokiju: Španska teniserka VIŠE NIJE MOGLA da stoji na nogama - u kolicima je napustila teren, slavni teniser pitanjem usred meča šokirao svijet

"AKO UMREM KO ĆE BITI KRIV?"

Užasne scene u Tokiju: Španska teniserka VIŠE NIJE MOGLA da stoji na nogama - u kolicima je napustila teren, slavni teniser pitanjem usred meča šokirao svijet

28. 07. 2021 - 08:20
0
Shares

Organizatori Olimpijskih igara prije nekoliko dana odbili su molbu Novaka Đokovića da pomjere termine teniskih mečeva za poslijepodnevne sate zbog užasne vrućine i sparine u Tokiju.

Teniski turnir je tako nastavljen po već zacrtanom planu i problemi su nastavljeni!

Tako je Španjolka Paula Badosa bila primorana predati meč četvrtfinala Olimpijskih igara nakon što je doživjela toplinski udar.

29. teniserka svijeta izgubila je prvi set od Markete Vondroušove i nakon toga više nije mogla stajati na terenu. Liječnicima je trebalo nekoliko minuta da "dozovu" Badosu i poslije su je u kolicima izveli s terena jer nije mogla hodati. 

Nesretna Badosa se nekoliko puta konsultovala s ljekarima, ali ogromna vlaga (72 posto) i vrućina mnogo su uticali na nju i predaja je bila neizbježna.

Danas su u Tokiju jako teški uvjeti za igru jer je temperatura veća od 30 stepeni uz veliku vlažnost. 

Tako je Rus Danil Medvedev ponovo ukazao na nehumane uslove u kojima teniseri igraju na Olimpijskim igrama i to na drastičan način.

Medvedev je tokom meča s Italijanom Fabiom Fonjinijem, koji je počeo u 11 sati po lokalnom vremenu - na preko 30 stepeni Celzijusa u hladu - izgledao veoma loše, pa ga je sudija u jednom trenutku upitao da li je u redu.

- Mogu da završim meč, ali ako umrem, ko će preuzeti odgovornost - upitao ga je Medvedev i šokirao javnost.

Na kraju, Medvedev je u tri seta savladao Italijana Fabija Fonjinija 6:2, 3:6, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale.

Učitaj još novosti