25. 07. 2021 - 18:45
NAJVEĆA LUZERKA U TOKIJU! Omalovažavala druge, slavila zlato,...
907
Shares
NAJVEĆA LUZERKA U TOKIJU! Omalovažavala druge, slavila zlato, a onda NEVJERICA - ovo je najluđa utrka ikada

TOKIO 2020

NAJVEĆA LUZERKA U TOKIJU! Omalovažavala druge, slavila zlato, a onda NEVJERICA - ovo je najluđa utrka ikada

25. 07. 2021 - 18:45
0
Shares

Anemejk Van Fleuten je bila najveći favorit za zlato u Tokiju. Trostruka svjetska prvakinja je prije trke u Japanu, praktično nikoga osim sebe nije vidjela na poziciji broj 1.

"Kvalitet ove trke biće najniži od svih u posljednjih nekoliko godina. Polovina dobrih takmičarki ostalo je kod kuće. Mnoge su ekipe poslale samo jednu takmičarku zbog ograničenja. Zvanje svjetskog prvaka je važniji i vrijedi više", govorila je pred trku.

Bila je isuviše sigurna u sebe, vjerovala da će bez problema dođi do zlata, ali joj je pripalo srebro. Isprva je vjerovala da je zlatna, ali...

Trku je neočekivano dobila 30-godišnja Austrijanka Ana Kizenhofer koja je priredila pravu senzaciju. Njeno najveće dostignuće ranije je bilo 44. mjesto na Svjetskom prvenstvu, a posljednjih godina čak nije imala profesionalni tim.

Van Fleutenova je završila druga, ali je u cilju slavila kao da je zlatna, podigla je ruke ali nije znala da je Kizenhofer zapravo prva prošla kroz cilj.

"Nisam znala, bila sam u krivu. Stvarno nisam imala pojma da sam druga. Osjećam se užasno zbog ovoga", kazala je Van Fleutenova.

Pošto nije imala mogućnost komunikacije sa timom i trenerom tokom trke, ona nije bila upućena šta se dešava na stazi i na kraju je tek shvatila da nije osvojila zlato koje je planirala. Vozila je kao drugoplasirana i jurišala ka cilju, sve vrijeme misleći da nema nikoga ispred nje, piše Kurir.

"Moji osjećaji su pomiješani. Ponosna sam na olimpijsku medalju, jer je prije nisam imala, ali s druge strane, tužna sam jer sam mislila da je ona zlatna a ne srebrna", dodala je.

Učitaj još novosti