25. 07. 2021 - 13:54
Uvrede za Nagelsmanna na Allianz Areni: "Svinjo, idi odakle si...
907
Shares
Uvrede za Nagelsmanna na Allianz Areni:

Nije bilo baš ugodno slušati

Uvrede za Nagelsmanna na Allianz Areni: "Svinjo, idi odakle si došao"

25. 07. 2021 - 13:54
0
Shares

Nakon što je Julian Nagelsmann angažovan u minhenskom Bayernu, nisu svi navijači sretni zbog toga. Neki očito ne žele bivšeg trenera Leipziga na klupi njihovog kluba.

O tome svjedoči i ponašanje nekoliko pristaša bavarskog kluba tokom subotnje prijateljske utakmic s Ajaxom (2:2).

To je ujedno bila prva utakmica Nagelsmanna pred domaćom publikom. Za Bavarce nije igrao Robert Lewandowski, a šansu su dobili mnogi mladi igrači.

Sedam dana prije Bayern je odigrao prvu ljetnu kontrolnu utakmicu protiv Koelna i izgubio je s 3:2. Navodno su se navijači sjetili tog poraza i odlučili izraziti svoje nezadovoljstvo. Zato je subotnji susret s Ajaxom započeo s brojnim uvredama na račun novog trenera Bayerna, mada je čini se prošlost ono što je zasmetalo jednom dijelu Bayernovih navijača.

Odmah nakon početka utakmice, 20-ak navijača Bayerna skandiralo je: "Nagelsmann, svinjo, vrati se odakle si došao".

Bild piše da su se te uvrede i kasnije čule u 29. i 46. minuti, na početku drugog dijela. Na stadionu Bayerna bilo je prisutno oko 8.500 navijača, što je tek djelić od ukupnog kapaciteta (75.000).

34-godišnjak, koji je potpisao ugovor s Bayernom do 2026. godine, igrao je svojevremeno za TSV 1860 Minhen, ekipu koja se smatra najvećim gradskim rivalom Bayerna iako odavno nisu u istom rangu.

Tokom sedam godina u tom klubu je igrao kao za U-17, U-19 i za rezerve, te je bio pomoćni trener u kadetskoj selekciji, odnosno za igrače do 17 godina.

"Zalažem se za toleranciju. Ne moraju svi pljeskati što dolazim iz Bayernovog suparnika iz istog grada. Svako se jednostavno mora složiti sa svojom savješću kako to izraziti", rekao je Nagelsmann nakon utakmice.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti