23. 07. 2021 - 22:07
Barcelona prodaje 4 igrača: Messi pristao na smanjenje plate,...
907
Shares
Barcelona prodaje 4 igrača: Messi pristao na smanjenje plate, a evo ko sve nije

Barcelona prodaje 4 igrača: Messi pristao na smanjenje plate, a evo ko sve nije

23. 07. 2021 - 22:07
0
Shares

Mundo Deportivo piše o drastičnim mjerama koje Barcelona sprema provesti kako bi smanjili plaće svojim igračima.

Naime, klub je prisiljen smanjiti plaće ili se riješiti određenih igrača kako bi udovoljili novim pravilima La Lige, točnije kako bi udovoljili tim pravilima i uz to mogli finalizirati Messijev ugovor. Da bi došli do te razine troškova, Barcu još čeka dugačak put i puno prepreka.

Ove sedmice sjeli za stol s nekim igračima u nadi da će pristati na drastično smanjenje plaće. Uz to, pokušavaju prodati nekoliko velikih imena, igrače na koje Ronald Koeman uopće ne računa, a koji imaju jedne od najboljih ugovora u klubu. Coutinho i Griezmann (iako se na Francuza, ako ostane, itekako računa) igrači su na koje klub troši ogroman novac, a tu su i Miralem Pjanić, te Samuel Umtiti, čiji status i dalje nije riješen iako je nova sezona sve bliže.

Kako Mundo Deportivo piše, Barcelona je igračima zadala rok do 15. avgusta da pristanu na smanjenje plaće. Ako se situacije ne razriješe do tog dana, klub će, navodi se, započeti sudske procese protiv njih. Glavni igrači u na koje se ovo odnosi su Gerard Pique, Sergio Busquets, Sergi Roberto i Jordi Alba, pišu Sportske novosti.

S Piqueom situacija izgleda najbolje. Stoper ne stvara probleme za Barcinu upravu, te je, kako piše Mundo Deportivo, već postigao dogovor s predsjednikom Joanom Laportom. Novi ugovor još nije finaliziran, ostali su još neki detalji oko kojih se treba dogovoriti. Slično kao i Pique, Sergio Busquets također ne stvara probleme i čini se da i tu sve ide prema dogovoru.

Sergi Roberto, kojeg predstavlja isti agent kao i Busquetsa, bi, međutim, mogao predstavljati blagi problem, jer je on već i prošle sezone pristao na smanjenje ugovora, puno prije ostatka njegovih suigrača. Iako još nisu sjeli za stol s predstavnicima Barce, ovdje se očekuju nešto intenzivniji pregovori, ali i Roberto i Barcelona žele produžiti suradnju, pa se dogovor ipak očekuje. Podsjetimo, za Sergia Roberta postoji interes stranih klubova, najzvučniji je Bayern.

Najveći problem stvara Jordi Alba, kojemu ideja o smanjenju plaće nije baš sjela, kao i ostatku svlačionice. Iznenadilo je to i predsjednika Laportu i ostatak uprave, koji su mislili kako s Albom neće biti problema i da imaju dobar odnos. Vjerovali su da će sigurno pristati na smanjenje plaće po uzoru na Messija.

Podsjetimo, Barcelona ne može registrirati Messija i ostatak novopridošlih igrača sve dok ne oslobodi mjesta u proračunu za plaće. Uz navedene igrače kojima pokušavaju smanjiti plaće, tu su i Umtiti i Pjanić, čije ugovore žele u potpunosti raskinuti ili ih prodati.

Najnoviji potez Katalonaca je, izgleda, prijetnja odlaskom na sud. Pitanje je, međutim, ima li Barcelona ikakvog pravnog temelja za ovakav potez, ali na to se gleda kao posljednju opciju ne uspiju li smanjiti plaće. Barca bi, naime, kada bi tužila pojedine igrače, vjerojatno izgubila parnicu. Međutim, vjeruje se da bi to sve skupa trajalo nekoliko godina, čime bi si kupila vremena da razriješi situaciju u klubu.

(Sport.ba/Sportske jutarnji)

 

Učitaj još novosti