22. 07. 2021 - 18:45
Ima 41 godinu i desetak kilograma viška, ali je i dalje pravi...
907
Shares
Ima 41 godinu i desetak kilograma viška, ali je i dalje pravi fudbalski čarobnjak

Legenda fudbala

Ima 41 godinu i desetak kilograma viška, ali je i dalje pravi fudbalski čarobnjak

22. 07. 2021 - 18:45
0
Shares

Ovaj Brazilac najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Barcelone s kojom je uspio da osvoji skoro sve što je mogao, a nakon toga posvetio se nekim drugim stvarima u životu.

Ronaldinho je i s reprezentacijom Brazila uspio da osvoji Svjetsko prvenstvo i imao je zaista fantastičnu karijeru.

Međutim, nakon što je na ljeto 2008. godine napustio Barcelonu više nije igrao na nivou kao nekada, ali i dalje je svojim potezima oduševljavao sve one koji prate najvažniju stvar na svijetu.

On je svoju karijeru završio zvanično početkom 2018. godine, ali posljednji klub bio mu je Fluminense koji je napustio dvije godine prije toga. Govorilo se da će se vratiti fudbalu, ali je u januaru 2018. godine saopštio kraj karijere.

Ronaldinha sada većinom viđamo u humanitarnim ili revijalnim utakmicama, a takvu su prije nekoliko dana u Tel Avivu odigrale legende Barcelone i Real Madrida.

Kraljevi su na kraju pobijedili sa 3:2, ali legendarni igrači ovih klubova su oduševili sve svojim potezima.

U centru pažnje našao se posebno Ronaldinho koji i dalje ima istu magiju kada je na terenu. Iako sada ima 41 godinu i desetak kilograma viška i dalje je pravi čarobnjak s loptom.

Pojavio se i video njegovih najboljih poteza koji je probudio nostalgiju kod navijača Barcelone, ali i svih onih koji su zavoljeli ovaj sport upravo zbog Ronaldinha.

 

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti