22. 07. 2021 - 15:32
OVA TROJKA JEDNAKO JE NBA NASLOV Izgubio je veliko finale sa...
907
Shares
OVA TROJKA JEDNAKO JE NBA NASLOV Izgubio je veliko finale sa Sunsima, a sada će se odreći pravog bogatstva da s LeBronom napadne prsten

CHRIS PAUL

OVA TROJKA JEDNAKO JE NBA NASLOV Izgubio je veliko finale sa Sunsima, a sada će se odreći pravog bogatstva da s LeBronom napadne prsten

22. 07. 2021 - 15:32
0
Shares

Chris Paul tek je završio s razočaravajućim finalom, u kojem je s Phoenixom ispustio vodstvo 2:0 u seriji i ostao bez prvog naslova prvaka u svojoj 17-godišnjoj NBA karijeri, a već je jedna od glavnih košarkaških tema u Americi njegova budućnost, prenosi Index. 

Odmah nakon završetka finala Magic Johnson, inače zloglasan po dosadnim i ''očitološkim'' tvitovima, otvorio je temu: ''Velika trojka s LeBronom, Chrisom i AD-jem jednako je NBA naslov.''

Dolazak jednog od najboljih razigravača svih vremena u Lakerse nije samo prazna želja klupske legende. Novinar The Undefeateda Marc J. Spears objavio je da LeBron James i Lakersi traže iskusnog razigravača, te da je Paul na njihovoj listi želja.

Na toj je listi i Russell Westbrook, a Lakersi su spremni u drugom smjeru poslati Dennisa Schrodera, Kylea Kuzmu i Talena Horton-Tuckera.

Paul ima još godinu dana ugovora sa Sunsima, ali samo o njemu ovisi hoće li aktivirati klauzulu koja bi ga u Phoenixu zadržala još godinu dana. Financijski gledano, najbolje će proći ako ostane u Sunsima jer bi mu to donijelo čak 44.2 miliona dolara.

No ako želi promijeniti sredinu, može otići kao slobodan igrač i potpisati za novi klub, ali za puno manje novca. Lakersi mu, konkretno, ne mogu ponuditi više od 9.5 miliona, odnosno skoro pet puta manje. Ipak, ako mu Sunsi žele izaći u susret, mogu potpisati s njim novi ugovor u visini dogovora s Lakersima i onda ga razmijeniti za gore spomenuti paket od trojice igrača. Takav bi transfer zahtijevao da na isto pristane i Schroder, kojem također istječe ugovor.

Paul bi mogao biti spreman i odreći se više od 30 miliona dolara kako bi došao u Lakerse i sa svojim dugogodišnjim velikim prijateljem LeBronom te Anthonyjem Davisom pokušao osvojiti prsten koji mu izmiče već 17 godina, a najviše mu se približio ove sezone.

On je zapravo trebao završiti u Lakersima još puno prije LeBrona, ali NBA je 2011. stavila veto na trejd iz ondašnjih New Orleans Hornetsa, koje je igrom slučaja tada kontrolirala, zbog procjene da bi Lakersi s njim, Kobeom Bryantom i Pauom Gasolom bili prejaki za ostatak lige. Četiri dana kasnije Paul je ipak završio u Los Angelesu, ali u Clippersima.

Paul neposredno nakon poraza u finalu, još vruće glave, nije ništa želio govoriti o budućnosti, osim da se ne namjerava penzionisati. Nije precizirao hoće li ostati u Phoenixu, ali na prvu se čini da mu je upravo to namjera.

- Ovo je sjajna grupa momaka, imali smo fenomenalnu sezonu, ali ovaj poraz će još neko vrijeme boljeti. Vidjeli smo što je potrebno za dolazak do finala, a nadam se da ćemo vidjeti i što je potrebno za korak dalje, rekao je Paul.

Učitaj još novosti