22. 07. 2021 - 12:41
Težak žrijeb za srpske tenisere na Olimpijskim igrama
907
Shares
Težak žrijeb za srpske tenisere na Olimpijskim igrama

Tokijo 2021

Težak žrijeb za srpske tenisere na Olimpijskim igrama

22. 07. 2021 - 12:41
0
Shares

Najbolja svjetska teniserka Ešli Barti u prvom kolu Olimpijskih igara igraće protiv Sare Soribes Tormo, a domaća igračica Naomi Osaka ide na Šaišai Ženg iz Kine. 

Nakon žrijeba u muškom dijelu turnira, izvučeni su parovi i kod djevojaka, gdje je Nina Stojanović saznala da će igrati sa Japankom Nao Hibino. Ukoliko prođe u drugo kolo igraće sa boljom iz meča Anet Kontavejt – Marija Sakari, dok će Ivana Jorović ići na Alison van Ujtvank iz Belgije i ako nju prođe ide na bolju iz duela Petra Kvitova – Jasmin Paolini. 

Dona Vekić u prvom kolu za protivnicu ima Karolinu Garsiju iz Francuske, a onda ide na pobjednicu okršaja Arina Sabalenka – Magda Linet. Što se tiče najboljih teniserki svijeta Barti će prvo na Soribes Tormo, pa na Anastasiju Sevastovu i Fionu Fero. U trećem kolu bi mogla na Anastasiju Pavljučenkovu, a u njenom dijelu žrijebu su još i Belinda Benčić, Barbora Krejčikova, Arina Sabalenka, Petra Kvitova, Garbinje Muguruza. 

Image

 

Image

Foto: Twitter

Osaka kreće sa Ženg, pa onda ide na Viktoriju Golubić ili Mariju Kamilu Osorio Serano, Kiki Bertens je potencijalni rival u trećem kolu, a do finala se može sresti sa Elis Mertens, Igom Svjontek, Elinom Svitolinom, Marijom Sakari, Karolinom Pliškovom. 

U ženskom dublu, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović u prvom kolu sastaće se sa kineskim parom Su Jifan i Jang Džaosuan, a ako prođu najvjerovatnije će igrati sa Ešli Barti – Storm Sanders. 

Sport.ba/Meridiansport

Učitaj još novosti