21. 07. 2021 - 13:08
Borac otputovao u Belfast. Trener i igrači su optimistični
907
Shares
Borac otputovao u Belfast. Trener i igrači su optimistični

Prvak BiH

Borac otputovao u Belfast. Trener i igrači su optimistični

21. 07. 2021 - 13:08
0
Shares

Fudbaleri Borca krenuli su na put u Belfast gdje ih sutra navečer očekuje prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige, protiv Linfielda.

Rival Banjalučana je najtrofejniji svjetski klub i dominantan je o Sjevernoj Irskoj, ali to ne mijenja razmišljanja i ambicije Banjalučana koji žele što bolji rezultat pred revanš.

“Prije svega očekuje nas dug put do Sjeverne Irske. Rival konstantno igra u Evropi, a dominantni su u svom prvenstvu. Mislim da se imamo čemu nadati poslije prikazanog protiv Cluja, ako budemo na nivou pominjana tri poluvremena protiv Rumuna bit će dobro, a ispod toga teško je očekivati uspjeh”, počeo je trener Marko Maksimović, prenosi SrpskaInfo, te na pitanje o igri protivnika koji je opasan iz prekida dodao:

“Radimo prekide protiv svih rivala, pripremamo. Tu nisu samo opasni najviši, već duele dobijaju igrači koji uđu sa većom srčanošću. Linfield ima različite stilove igre kući i u gostima. Na domaćem terenu nastoje da igraju što okomitije, lopta od golmana ili od bekova odmah ide na napadača, ali ako nemaju tu mogućnost znaju da igraju i preko veznih. Bez obzira na ishod meča ništa se neće završiti u Belfastu. Igračima sam rekao, a to ponavljam i sada, naš cilj je da iz Evrope izvučemo što više, da učešće ne završimo poslije četiri utakmice. Očekuje se da Bojan Pavlović poslije duže pauze stane na gol, kao i da meč počne kapiten Stojan Vranješ, koji je zaradio posjekotinu arkade na susretu sa Željezničarom”, rekao je on.

Krilni fudbaler Borca Goran Zakarić je također svjestan kvaliteta protivnika Linfild je taktički i fizički dominantna ekipa.

“Očekuje nas drugačiji meč nego protiv Cluja, drugačiji stil igre narednog protivnika, ostrvske ekipe igraju različit fudbal. Ako budemo maksimalno angažovani u igri, ako svi igrače pruže pravi pristup možemo doći do dobrog rezultata za revanš”, poručio je Zakarić.

Sutrašnja utakmica na stadionu Windsor Park počinje u 20.45 sati.

Sport.ba/SportCentar

Učitaj još novosti