20. 07. 2021 - 12:05
Barcelona nudi Juventusu Griezmanna, a traže za njega Argentinca
907
Shares
Barcelona nudi Juventusu Griezmanna, a traže za njega Argentinca

Barcelona nudi Juventusu Griezmanna, a traže za njega Argentinca

20. 07. 2021 - 12:05
0
Shares

Barcelona ovog ljeta želi pokušati prodati Antoinea Griezmanna kako bi znatno olakšali budžet koji je predviđen za plate.

Katalonci imaju problema jer pojedini igrači imaju ogromne plate, te zbog toga nisu u mogućnosti još uvijek da registruju nova pojačanja, ali ni da ozvaniče da će Lionel Messi produžiti ugovor.

screenshot-12

Zbog toga Barcelona želi da se riješi nekoliko fudbalera koji imaju visoka primanja, a prije svega to se odnosi na Griezmanna koji u Barci godišnje zarađuje oko 25 miliona eura.

Griezmann se prethodnih dana povezivao s povratkom u Atletico Madrid i bilo je špekulacija da se dogovara razmjena Griezmann-Saul, ali čini se da je to stopirano.

Barcelona od Atletica traži i 12 miliona eura što madridski klub ne želi da prihvati. Zbog toga su u katalonskom klubu odlučni da saslušaju i druge ponude za francuskog napadača.

L'Equipe je objavio da je Barcelona kontaktirala čelnike Juventusa i ponudila im mogućnost da dovedu Griezmanna u svoje redove ovog ljeta.

Navodno, Barcelona je spremna pustiti Griezamanna u Staru damu ukoliko u suprotnom pravcu dođe Paulo Dybala.

Jasno je da bi Dybala imao manju platu od Griezmanna, te u klubu smatraju da bi bio odlično pojačanje. Međutim, iz Juventusa se još uvijek nisu oglašavali oko ove ponude, ali teško je da će tek tako pristati na istu.

Za Barcelonu je sve manje vremena do početka sezone, a prodaja igrača koje je Ronald Koeman već otpisao im ne ide baš kako su očekivali.

Izvor:Sportspor

Učitaj još novosti