19. 07. 2021 - 20:14
LUKA JOVIĆ GLEDA I NE VJERUJE! Kakav lik - neće da napusti...
907
Shares
LUKA JOVIĆ GLEDA I NE VJERUJE! Kakav lik - neće da napusti Real tamo gdje i svi naglavačke odjurili, a to Srbinu čuva mjesto u gigantu!

VARANE STVARA PROBLEME

LUKA JOVIĆ GLEDA I NE VJERUJE! Kakav lik - neće da napusti Real tamo gdje i svi naglavačke odjurili, a to Srbinu čuva mjesto u gigantu!

19. 07. 2021 - 20:14
0
Shares

Do prošle zime Luka Jović se mučio kod Zidana u Realu, a sada iščekuje da li će dobiti šansu kod novog trenera, Karla Anćelotija.

I, izgleda da jedan saigrač srpskog golgetera, nesvjesno, pomaže u namjeri da ostane među "kraljevićima".

U pitanju je francuski reprezentativac Rafael Varan.

Naime, Real jako želi da dovede u svoj napad najboljeg mladog špica na svijetu, Kilijana Mbapea, a njegov dolazak bi svakako značio da Luka Jović može da zaboravi na značajniju minutažu u taboru madridskog giganta, u čijem napadu je dosad bio neprikosnoven (samo) Karim Benzema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Joviću bi, naravno, najviše odgovaralo da u ekipu ne dolaze novi napadači, naročito ne svjetska zvijezda što Mbape jeste, a Varan pomaže srpskom reprezentativcu tako što - odbija da bude dio "paketa" kog su Madriđani spremili za pregovore sa Pari Sen Žermenom u kome pomeunuti golgeter i igra.

Sam Mbape nema ništa protiv da se iz PSŽ-a preseli u Real (zato, uostalom, još uvijek nije ni produžio ugovor s pariskim "svecima"), što otežava situaciju upravi francuskog vicešampiona, jer sljedećem ljetu reprezentativnom napadaču "trikolora" ističe ugovor i tada bi on, kao drugo najskuplje plaćeno pojačanje svih vremena, mogao da besplatno ode gdje želi.

Real, koji zbog UEFA Finansijskog fer-pleja, propisa koji predviđaju da se ne može tek tako trošiti novac na pojačanja, već na taj budžet prevashodno utiče klasična zarada (a prošle, "korona-sezone", nije bilo velikih, očekivanih i tradicionalno visokih zarada od prodaje karata, jer se igralo bez publike), nudi zato PSŽ-u novac + Varana.

Ali... Rafael Varan ne bi da se vraća u domovinu, već je, navodno, vrlo zainteresovan da pređe u Mančester junajted.

Problem za Real predstavlja činjenica što "kraljevići" ovog defanzivca procjenjuju na 60 miliona eura, pa su kao takvog, "uz doplatu", htjeli da ga pošalju u Pariz u zamjenu za Mbapea, a Junajted je voljan da plati "ne više od 45 miliona", te otuda opšti zastoj u ovim pregovorima, piše Blic.

Ovakav razvoj situacije najviše prija Joviću koji je, podsjetimo, samo dva gola dao za godinu i po dana dobijanja šanse "na kašičicu" u madridskom gigantu, u kome ga je Zidan pustio na teren u 32 utakmice.

Uslijedila je šestomjesečna pozajmica bivšem klubu, Ajntrahtu, gdje je takođe više "grijao klupu" zbog novog sistema, sa samo jednim, već ustaljenim napadačem, ali je zato u reprezentaciji za tili čas pokazao zašto ga je Real kupio - gol je dao Škotima u baražu za EURO 2021, a potom je u Ligi nacija imao asistenciju u remiju s Mađarima (1:1), a dva gola i asistenciju u deklasiranju Rusije (5:0).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

Sa Realom ga ugovor veže do juna 2025. godine i, ako Mbape ne dođe ovog ljeta, pred njim je sezona u kojoj bi i Anćelotija mogao da uvjeri da je sa pravom član "kraljevića".

Učitaj još novosti