18. 07. 2021 - 23:05
Hercegovački derbi završen bez golova: Plemići nešto bolji,...
907
Shares
Hercegovački derbi završen bez golova: Plemići nešto bolji, ali i okvir gola im bio saveznik

PREMIJER LIGA BIH

Hercegovački derbi završen bez golova: Plemići nešto bolji, ali i okvir gola im bio saveznik

18. 07. 2021 - 23:05
0
Shares

U hercegovačkom derbiju i duelu Širokog Brijega i Zrinjskog u okviru 1. kola nove sezone Premijer lige BiH nije bilo pobjednika. Nije bilo ni golova, obzirom da se mreže na Pecari nisu tresle, bilo je 0:0.

Prvo pravo uzbuđenje viđeno je u 16. minuti nakon što je Dario Miškić odbranio pokušaj Nemanje Bilbije iz slobodnog udarca, a u nastavku akcije zaprijetio je i Almir Bekić, ali je lopta od bloka završila u korneru. U 40. minuti utakmica je prekinuta kako bi se ukazala pomoć štoperu Zrinjskog Slobodanu Jakovljeviću koji je ostao bez svijesti nakon sudara sa svojim golmanom Lukom Kukićem.

Iskusni defanzivac se više nije vraćao na teren, a igra je nastavljena. U 54. minuti Široki Brijeg je imao najbolju priliku na utakmici, kada je Mijo Šabić istrčao sam pred golmana Kukića, lobovao ga, ali lopta je pogodila prečku. Do kraja susreta je i Zrinjski imao još prilika, ističe se ona Dragana Juranovića iz 71. minute, ali je njegov šut iz izgledne pozicije blokirala odbrana Širokog. U 88. minuti Mario Tičinović je imao priliku, ali lopta nakon udarca glavom ne pronalazi metu.

U sudijskoj nadoknadi golman Širokobriježana Miškić sjajno brani zicer Igoru Saviću i spašava svoj gol. Na kraju 0:0, i ovo je prva "nula" u novoj sezoni Premijer lige. 

Sutra se igraju dvije utakmice, a sastaju se Sarajevo i Tuzla City, odnosno Velež i Posušje. Podsjećamo, Leotar je pobijedio u Bijeljini sa 1:0, Sloboda je na Tušnju identičnim rezultatom savladala Rudar iz Prijedora, dok su Željezničar i Borac remizirali na Grbavici (1:1).

Učitaj još novosti