18. 07. 2021 - 07:49
Vranješ stiže na Grbavicu?
907
Shares
Vranješ stiže na Grbavicu?

Bivši reprezentativac BiH

Vranješ stiže na Grbavicu?

18. 07. 2021 - 07:49
0
Shares

Nekadašnji reprezentativac BiH Ognjen Vranješ u potrazi je za novim klubom, a kako pišu grčki mediji, mogao bi to biti atinski AEK, u kojem su bili izuzetno zadovoljni Vranješom nakon njegovog prvog mandata.

Iz AEK-a je Vranješ prešao u Anderlecht, a tada je njegova karijera krenula silaznom putanjom, odnosno fokus se sa terena prebacio na dešavanja mimo terena, što je uzrokovalo probleme u igrama Vranješa. 

Drugi mandat u AEK-u nije bio toliko uspješan, ali njegovo zalaganje niko ni u jednom momentu nije dovodio u pitanje, a AEK nije mogao da ga otkupi.

Grčki mediji javljaju da je mogućnost da ovog ljeta Vranješ ponovo obuče dres AEK-a mnogo veća nego je bila prošlog ljeta, iz prostog razloga što on ima još samo godinu dana ugovora sa Anderlechtom, koji ga u ovom trenutku ne planira koristiti u prvom timu. Stoga je moguće da dvije strane isposluju i prijevremeni raskid ugovora, a posao bi se mogao vrlo brzo finalizirati.

Zanimljivo, AEK već naredne sedmice gostuje na Grbavici protiv Veleža, a mogla bi već to biti šansa da Vranješ upiše svoj prvi nastup u trećem mandatu u atinskom klubu.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti