16. 07. 2021 - 21:58
VELIKI NOVAC U IGRI: Juventus za sada bez dogovora sa...
907
Shares
VELIKI NOVAC U IGRI: Juventus za sada bez dogovora sa italijanskom zvijezdom

VELIKI NOVAC U IGRI: Juventus za sada bez dogovora sa italijanskom zvijezdom

16. 07. 2021 - 21:58
0
Shares

Torinski Juventus nije danas uspio dogovoriti transfer zvijezde Sassuola i italijanske reprezentacije Manuela Locatellija.

Stara dama silno želi dovesti 23-godišnjeg veznjaka u svoje redove, a i sam fudbaler bi najradije zaigrao za Bianconere.

Međutim, današnji sastanak rukovodstva dva kluba nije donio dogovor, a poznato je i šta su obje strane nudile u ovom poslu.

Čelnici Bianconera zatražili su Locattelija na posudbu uz obavezu kupovine za 30 miliona eura na kraju sezone, no Sassuolo je ovu ponudu odbio.

Ovaj tim za najveću zvijezdu tima traži 40 miliona eura. Upravo im toliko novca nudi londonski Arsenal, ali Locatelli ne želi u klub koji ne igra Ligu prvaka.

Prioriet 23-godišnjeg fudbalera je Juventus, a razgovori o transferu će se nastaviti i u narednom periodu i vjerovatno će do dogovora na kraju i doći.

Locatelli je ponikao u Milanu. Tri sezone je bio pod ugovorom sa seniorskom ekipom tima sa San Sira, a od 2019. godine je zvanično član Sassuola.

Za ovaj klub odigrao je ukupno 99 utakmica i postigao je sedam golova.

Locatelli je nedavno zablistao i na Evropskom prvenstvu gdje je zabio dva gola na putu selekcije Italije do naslova najbolje selekcije Starog kontinenta.

Učitaj još novosti