13. 07. 2021 - 22:42
Bh. prvak bio nadomak senzacije: Gol u 118. minuti koban po Borac
907
Shares
Bh. prvak bio nadomak senzacije: Gol u 118. minuti koban po Borac

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Bh. prvak bio nadomak senzacije: Gol u 118. minuti koban po Borac

13. 07. 2021 - 22:42
0
Shares

Fudbaleri Borca u revanšu 1. pretkola Lige prvaka ugostili su rumunskog prvaka, ekipu Kluža, nakon što su u prvoj utakmici u Rumuniji poraženi s 1:3. 

Nakon skoro 120 minuta velike bitke za svaku loptu Kluž je večeras poražen u Banjoj Luci s 2:1, ali je to Rumunima bilo dovoljno za prolaz u drugo pretkolo.

Iako su mnogi odmah pomislili da je sve gotovo nakon te utakmice, jer je Kluž slovio za velikog favorita, u ekipi Borca nisu se očito složili s tim, pa su u večerašnji revanš ušli dosta hrabro i ofanzivno u namjeri da što prije postignu gol kako bi sebi stvorili šanse za senzaciju.

U prvom poluvremenu oba tima su imala svoje šanse, ali mreže su mirovale.

A onda u nastavku Borac postiže dva gola koja su mu bila dovoljna za dodatnih 30 minuta i eventualne penale. U samo četiri minuta dva puta su pogađali domaći fudbaleri.

Prvo je u 60. minuti Stojan Vranješ pogodio za vodstvo 1:0, da bi u 64. Panajotis Moraitis (Panagiotis) za 2:0 Borca, te su u tom trenutku već imali produžetke jer je ukinuto pravilo gola u gostima.

Rezultat se do kraja nije više mijenjao, pa se sa ukupnim rezultatom 3:3 otišlo u produžetke u kojima ponovo viđeno dosta neizvjesnosti.

Prvi produžetak je donio dominaciju rumunske ekipe, ali osim par poluprilika nije viđeno previše uzbuđenja, pa je ostalo 2:0 za Borac. 

Ipak, u drugom produžetku Aleksandru Čipčiju (Alexandru Chipciu) u 118. minuti postiže lijep gol sa oko 20 metara za konačnih 2:1 i prolaz Kluža dalje.

Borac je večerašnju utakmicu počeo u sastavu: Ćetković, Dujaković, Milojević, Jovanović, Ćosić, Vojnović, Begić, Ćorić, Vranješ, Zakarić i Moraitis. 

Učitaj još novosti