13. 07. 2021 - 21:40
Jorginho: Promašen penal u finalu? Sve je bilo planirano, znao...
907
Shares
Jorginho: Promašen penal u finalu? Sve je bilo planirano, znao sam da će Donnarumma odbraniti naredni!

EURO 2020

Jorginho: Promašen penal u finalu? Sve je bilo planirano, znao sam da će Donnarumma odbraniti naredni!

13. 07. 2021 - 21:40
0
Shares

Italija je na krovu Evrope, a sjajni veznjak Azzurra Jorginho ove je sezone uzeo dva najvažnija trofeja. U dresu Chelseaja je osvojio Ligu prvaka, a s reprezentacijom Italije postao je prvak Evrope.

Za mnoge je stručnjake talijanski Brazilac bio najbolji igrač Eura, novi trener Lazija Maurizio Sarri smatra da Jorginho treba biti nominiran za Zlatnu loptu.

Jorginho je bio jedan od ključnih ljudi i u Chelseaju i u Italiji, ali je svjestan da je Lionel Messi glavni kandidat za Zlatnu loptu.

"Naravno da bih bio presretan kad bi se to dogodilo, sanjam tu nagradu, ali bit ću iskren i kazati da postoji puno kriterija koji utječu na dodjelu Zlatne lopte. Pričamo li o talentu, znam da nisam najbolji na svijetu, ali ako su primarni naslovi i trofeji, onda stoji da ove sezone nitko nije osvojio više od mene. Ipak, kako se ja mogu usporediti s Messijem, Cristianom ili Neymarom? Posve su drugačiji igrači, ali kako sam rekao, sve ovisi o kriterijima", kazao je Jorginho.

Jorginho je u polufinalu Eura protiv Španije zabio odlučujući penal, a imao je priliku donijeti naslov u finalu. Ipak, Pickford mu je odbranio šut, da bi u idućoj seriji Donnarumma zaustavio udarac Sake.

"Sve je bilo planirano. Znao sam da će Donnarumma odbraniti naredni udarac", našalio se Jorginho u razgovoru za SportTV, a onda je postao ozbiljniji:

"Uvijek dajem sve što imam za tim, ali, nažalost, ponekad to nije dovoljno. Kad sam promašio penal, svijet mi se srušio, jer sam želio donijeti pobjedu Italiji. Srećom, spasio me onaj naš fenomen na golu."

Učitaj još novosti