13. 07. 2021 - 13:42
HAOS NA TRIBINAMA WEMBLEYA: Redari s džepovima punim novca...
907
Shares
HAOS NA TRIBINAMA WEMBLEYA: Redari s džepovima punim novca ilegalno puštali navijače.

Prijetili onima koji su uredno ušli

HAOS NA TRIBINAMA WEMBLEYA: Redari s džepovima punim novca ilegalno puštali navijače. "Osiguranje je bilo na sramotnom nivou"

13. 07. 2021 - 13:42
0
Shares

Navijači koji su platili ulaznice za finale Europskog prvenstva optužili su redare na stadionu da su za novac na tribine puštali i ljude koji nisu imali karte za utakmicu.

Svjedoci su u razgovoru za londonski Times ispričali kako je neke od njih bilo strah suprotstaviti se navijačima koji su na taj način sjeli na njihova mjesta na stadionu i da je cijela situacija nalikovala na potpuni kaos.

"Bila sam u potpunom šoku, nikad nisam vidjela nešto slično. Jedan redar imao je prepune džepova novca, koji mu je ispadao. Puštao je ljude na stadion bez karte. Upozorila sam druge redare što se događa. Jedan od njih prišao je navijaču koji je na taj način ušao na stadion, a on mu je zaprijetio nožem", rekla je svjedokinja novinaru Timesa.

Na utakmici je bio i televizijski voditelj Matthew Stadlen, koji je za PA također rekao da je vidio kako ljudi potplaćuju redare kako bi ušli na tribine.

"Osiguranje je bilo na sramotnom nivou. Nisam mogao vjerovati da uopće nema policije, nego su oni došli tek kad je situacija potpuno izmaknula kontroli", kazao je Stadlen i dodao da su na stadionu bili dobro poznati i ranije kažnjavani huligani, koji su tukli talijanske navijače.

Londonska policija objavila je da je prije, za vrijeme i nakon finala uhitila 86 izgrednika, od čega 53 na samom stadionu, te da je u neredima ozlijeđeno 19 policajaca.

Britanski mediji pišu kako je ovo ogromna pljuska zemlji koja će se kandidirati za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti