13. 07. 2021 - 12:03
Daily Mail otkriva kako je Southgate odlučio tko će pucati...
907
Shares
Daily Mail otkriva kako je Southgate odlučio tko će pucati penale. Šokirao je igrače

Propast Engleske

Daily Mail otkriva kako je Southgate odlučio tko će pucati penale. Šokirao je igrače

13. 07. 2021 - 12:03
0
Shares

Nakon poraza Engleske u finalu Europskog prvenstva od Italije najviše se priča o tri penala koja su u raspucavanju promašili Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka.

Navijači su rasistički vrijeđali igrače, a mediji danima preispituju način na koji je Gareth Southgate uopće odlučio da baš taj trojac puca penale.

Mourinho stao uz Saku

Jose Mourinho se odmah nakon finala u razgovoru za talkSPORT dotaknuo raspucavanja kaznenih udaraca između Italije i Engleske u sinoćnjem finalu Eura. Smatra da su Saka, Rashford i Sancho bili u nezahvalnim pozicijama, ali odbio je za to okriviti Southgatea.

"Saka je imao sudbinu cijele države na leđima i mislim da je to u takvom trenutku previše za jednog klinca. Ipak, ne znam trebamo li krivnju svaliti na Southgatea jer se često dogodi da igrači koji trebaju biti tu u najtežim trenucima jednostavno nestanu i pobjegnu od odgovornosti", započeo je.

Odluka je donesena na temelju ranije pucanih penala

Daily Mail danas je objavio tekst u kojem otkriva kako je došlo do te odluke. Engleski medij navodi da su Englezi vježbali kaznene udarce još od rujna te da je na temelju tih treninga donesena odluka.

Southgateov pomoćnik Steve Holland bilježio je rezultate, a Bukayo Saka je imao najbolji učinak od svih igrača. Imao je bolji postotak pogođenih penala od Sterlinga i Grealisha, a bio je vodeći i na ljestvici izvođača koju je Southgate imao za utakmicu.

No igrači to, također tvrdi Daily Mail, nisu znali pa su bili šokirani kad su doznali da će Saka pucati tako bitan penal. Southgate je odluku donio na temelju spomenutih treninga, ali ona se, sada je jasno, pokazala pogrešnom.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti