12. 07. 2021 - 17:38
ŠOK ZA NAVIJAČE I SVE PRISUTNE Haalanda nema na testiranju u...
907
Shares
ŠOK ZA NAVIJAČE I SVE PRISUTNE Haalanda nema na testiranju u Dortmundu, Zorc se obratio novinarima: Već je u Engleskoj!

IZGLEDA DA IPAK IMA PRODUŽENI ODMOR

ŠOK ZA NAVIJAČE I SVE PRISUTNE Haalanda nema na testiranju u Dortmundu, Zorc se obratio novinarima: Već je u Engleskoj!

12. 07. 2021 - 17:38
0
Shares

Erling Haaland ima sezonu iz bajke iza sebe i gotovo sigurno će od ovog ljeta nastupati u nekom drugom dresu. Borussia Dortmund želi ga silno zadržati, ali čini se da su i u samom klubu svjesni da će to biti nemoguća misija.

Sve je kulminiralo danas kada se mladi Norvežanin nije pojavio u Dortmundu tokom testiranja igrača pred početak nove sezone. Borussia je zvanično započela s pripremama i očekivalo se da Haaland bude tu, ali uzalud. Od njega ni traga ni glasa.

Ovog ljeta Haaland nije imao reprezentativne obaveze, budući da se njegova selekcija nije ni plasirala na Evropsko prvenstvo, pa čudi zašto je uzeo produženi odmor.

Novinari su odmah zatražili odgovor od čelnika Borussije, a direktor Michael Zorc im je, istina uz smijeh, otkrio: "Erling nije tu zato što je već u Engleskoj".

Aktuelni prvak Evrope, Chelsea, silno želi mladog napadača i nije nikakva tajna da su spremni iskrcati bogatstvo za njegove usluge, ali u Dortmundu navodno ne žele ni da čuju o tome.

Norveški novinar Jan Aage Fjortoft danas je objavio da Chelsea sprema nenormalnu ponudu od čak 150 miliona funti za Haalanda, te da je i sam igrač zainteresovan da pređe u ovaj klub.

Haaland je u protekloj sezoni odigrao 41 utakmicu za Milionere iz Dortmunda i postigao je nevjerovatni 41 gol uz 12 asistencija, a izabran je i za najboljeg igrača Bundeslige od strane navijača. Osim Chelseaja, žele ga i drugi velikani, prije svih Real Madrid, te manchesterski rivali.

Da li Haaland ostaje u Dortmundu i ove sezone, trebali bi saznati vrlo brzo. Ipak, sve su prilike da nam slijedi najveći ljetni transfer...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti