12. 07. 2021 - 11:03
Bonucci: "Veliko zadovoljstvo je vidjeti kako 58.000 Engleza...
907
Shares
Bonucci:

Bonucci nakon povratka u Rim

Bonucci: "Veliko zadovoljstvo je vidjeti kako 58.000 Engleza napušta stadion"

12. 07. 2021 - 11:03
0
Shares

Italijanski štoper Leonardo Bonucci bio je najraspoloženiji igrač novog prvaka Evrope, a nakon finalne utakmice osvrnuo se na engleske navijače kojih je na Wembleyju bilo oko 60.000.

"Uživamo u ovom jedinstvenom osjećaju. Vidjeti kako 58.000 ljudi napušta stadion prije nego što se dodijeli trofej nam pruža veliko zadovoljstvo. Trofej dolazi u Rim. Iako su mislili da ostaje u Londonu, Italija ih je još jednom naučila lekciju. Tokom zagrijavanja smo se složili da je sve na tribinama samo pozadinska buka. Bez poraza smo 34 utakmice, znali smo da moramo samo napraviti ono što smo radili i dosad", rekao je Bonucci.

"Ostvario nam se san. Zasluge idu i selektoru i ekipi. Kad smo se okupili na Sardiniji, osjetili smo da je nešto drugačije u odnosu na prošlost. Skupljali smo samopouzdanje i stvarali zajedništvo. Ovo je šlag na torti koji nas čini legendama", poručio je.
Podsjetimo, Bonucci je sinoć i tokom slavlja na terenu ismijavao englesku frazu "It's coming home" poručivši: "It's coming to Rome."

Sport.ba/Klix.ba

Učitaj još novosti