12. 07. 2021 - 08:45
Italijanska legenda bez dlake na jeziku s užitkom "provocirao"...
907
Shares
Italijanska legenda bez dlake na jeziku s užitkom

Ponijele ga emocije

Italijanska legenda bez dlake na jeziku s užitkom "provocirao" Engleze: "Imaju samo jedan hrđavi trofej"

12. 07. 2021 - 08:45
0
Shares

Podsjetimo, Italijani su nakon boljeg izvođenja penala na Wembleyu savladali Engleze i drugi put u historiji osvojili titulu prvaka Evrope.

Nakon meča oglasio se legendarni italijanski fudbaler Alessandro Altobelli koji nije imao dalke na jeziku i oštar je bio prema Englezima.

"Lijep je osjećaj dobiti Engleze u Londonu. Oni uvijek misle da su najbolji, a imaju samo jedan hrđavi trofej iz daleke 1966. godine", rekao je Altobelli, zatim dodao:

"Ne razumijem te Engeleze. Uvijek misle da su najbolji, da imaju najviše talenta, da su najljepši, da su majstori, a pogledajte naše vitrine, one su pune trofeja."

Ovaj 65-godišnjak bio je napadač talijanske reprezentacije za koju je upisao 61 nastup, a trijumf protiv Engleske proslavio je burno i pod velikom količinom emocija, a onda je pomenutom izjavom "zapalio" fudbalski svijet, tako da ne sumnjamo da će Englezi imati šta uzvratiti na ovu izjavu.

Sa druge strane selektor Engleske Gareth Southgate bio je iskren nakon finala.

"Lopta je bila surova. Osjećali smo da možemo učinti narod i državu ponosnim, svi smi gledali prema tom putu, imali jedan cilj. Bili smo spremni da priredimo noć za pamćenje našim navijačima, ali desilo se što se desilo", rekao je Southgate, a zatim dodao:

"Ponavljam, ovaj poraz boli, ali čestitam Italiji. Bili su dobri cijeli turnir, u odbrani su izgledali čvrsto i jako, što je možda i ključ njihovog rezultata."

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti