06. 07. 2021 - 15:46
Manćini: Nije fer prema Italiji i Španiji
907
Shares
Manćini: Nije fer prema Italiji i Španiji

EURO 2020

Manćini: Nije fer prema Italiji i Španiji

06. 07. 2021 - 15:46
0
Shares

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini (Mancini) prokomentarisao je odluku organzatora da dozvoli prisustvo 60 hiljada navijača na utakmicama polufinala Evropskog prvenstva na stadionu Vembli u Londonu. Ipak, meču između Italije i Španije, koji je na programu dannas od 21 sat, neće moći prisustvovati navijači iz ove dvije države zbog poznatih protokola oko koronavirusa.

- Mislim da to nije fer prema Italiji i Španiji. Naravno da je bolje igrati pred navijačima, nego da su tribine prazne. To je divno poslije svega što nam se dešavalo u posljednjih nešto više od godinu dana. Ali sa druge strane nije u redu da nemamo polovinu stadiona ispunjenog Italijanima i polovinu ispunjenog Špancima - istakao je Manćini.

Tokom Eura 2020 u Engleskoj je konstantno povećavan dozvoljeni broj navijača. Na početku, mečevima na Vembliju, koji ima kapacitet 90 hiljada mjesta, moglo je prisustvovati 22.500 gledalaca. Za osminu finala taj broj je povećan na 45.000, dok je za polufinale i finale odlučeno da može  prisustvovati 60 hiljada gledalaca.

No, na stadion mogu da uđu samo državljani Velike Britanije koji su primili obje doze vakcina ili imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Učitaj još novosti