06. 07. 2021 - 13:03
VRAĆA SE TAKTIKA 2-7-2! CIJELI SVIJET MU SE SMIJAO, A ON ĆE...
907
Shares
VRAĆA SE TAKTIKA 2-7-2! CIJELI SVIJET MU SE SMIJAO, A ON ĆE PROBATI OPET: Legendarni Italijan započinje fudbalsku revoluciju

VRAĆA SE TAKTIKA 2-7-2! CIJELI SVIJET MU SE SMIJAO, A ON ĆE PROBATI OPET: Legendarni Italijan započinje fudbalsku revoluciju

06. 07. 2021 - 13:03
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nekadašnji fudbaler Tijago Mota odlučio je da promijeni fudbal i to taktikom kakva nikada ranije nije viđena.

Kada je prije tri godine Tijago Mota (38) završio igračku karijeru i rekao da postaje trener, vjerovatno niko nije mislio da će privući toliko pažnje. Ali, on je imao drugačiji plan - formaciju 2-7-2 koju će sada pokušati da uvede u Seriju A.

screenshot-42

Radio je Mota sa najboljim fudbalskim trenerima i igrao protiv najboljih fudbalera na svijetu. Od svakog je pokupio po nešto, pa je u mladom timu PSŽ-a pokušao da napravi fudbalsku revoluciju.

Predložio je taktiku 2-7-2, u kojoj je golman jedan od sedmorice veznih fudbalera! Sa dječacima u akademiji Parižana nije bilo toliko teško raditi, ali prvi izlet u profesionalne vode nije bio uspješan. Predvodio je Đenovu, ali je nakon samo dva meseca na klupi dobio otkaz.

Od decembra 2019. godine nije imao angažman, a to vrijeme potrošio je na dodatno usavršavanje. Polagao je za licence, čitao o fudbalu i na kraju riješio da mu se vrati.

Tijago Mota je novi trener italijanskog tima Specije, sa kojom će za cilj imati opstanak u Seriji A. Videćemo da li je od svojih ideja odustao ili će nas ponekad previše tvrdi italijanski stil fudbala sada podsećati na formaciju kakvu nikada ranije nismo videli.

Mota je inače rođen u Brazilu, ali je od 2011. do 2016. godine reprezentativac Italije. U čuvenoj Barsinoj ''La Masiji'' bio je od 17. godine, a igrao i za Atletiko Madrid, Đenovu, Inter i PSŽ, u kom je završio karijeru.

Bio je deo početka Barselonine dominacije evropskim fudbalom, Interove šampionske sezone 2009/10, a sa francuskim timom je dominirao u domaćim takmičenjima. Sad je vreme za nešto novo...

Izvor:Mondo

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti