04. 07. 2021 - 21:06
Bosanac mijenja Harry Kanea u vrhu Tottenhamovog napada?
907
Shares
Bosanac mijenja Harry Kanea u vrhu Tottenhamovog napada?

Nažalost ne igra za našu reprezentaciju

Bosanac mijenja Harry Kanea u vrhu Tottenhamovog napada?

04. 07. 2021 - 21:06
0
Shares

Sa tri gola u posljednje dvije utakmice, Harry Kane se polako pretvara u engleskog heroja u borbi za naslov evropskog prvaka. 

Englezi su polufinalisti, a nakon mnogo kritika Kane je pokazao koliko zapravo dobro može igrati. Prošle sezone je bio najbolji strijelac i asistent Premiershipa, a navodno je prije Evropskog prvenstva kazao čelnicima Tottenhama da želi napustiti klub kako bi ponovo zaigrao Ligu prvaka.

Za njega je zainteresovan Manchester City, koji traži novog vrhunskog napadača nakon što je Sergio Aguero napustio klub, a Gabriel Jesus nije do kraja ispunio očekivanja na poziciji centralnog napadača. 

Tottenham je već počeo tražiti alternativu za Kanea iako još nije sigurno da će on otići a kako pojedini mediji javljaju, glavni kandidat da ga zamijeni trenutno je švicarski napadač bh. korijena Haris Seferović, koji je odigrao sjajno Evropsko prvenstvo za svoju reprezentaciju.

Seferović je rođen u Švicarskoj, ali ima bh. korijene i bio je jedno vrijeme kandidat da zaigra za reprezentaciju BiH, ali na kraju se ipak odlučio za Švicarsku i čini se da se nije pokajao.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti