04. 07. 2021 - 16:27
Na terenu ga mnogi podcjenjuju, a u sjeni svega je stekao...
907
Shares
Na terenu ga mnogi podcjenjuju, a u sjeni svega je stekao bogatstvo od 250 miliona i pametno uložio!

Neke igrače tokom karijere prati etiketa "lošeg" i "zalutalog" fudbalera

Na terenu ga mnogi podcjenjuju, a u sjeni svega je stekao bogatstvo od 250 miliona i pametno uložio!

04. 07. 2021 - 16:27
0
Shares

Odlukom da kupi Martina Braithwaitea iz Leganesa Barcelona je šokirala fudbalski svijet, navijači katalonskog diva nikada nisu prihvatili Danca kako neku drugu zvijezdu.

Na terenu je često osporavna i podcjenjivan, posebice kada napravi loš potez, međutim ovaj 30-godišnjak ne mari previše s tim.

Slično je i u reprezentaciji Danske gdje zna napraviti dobar potez, ali mu obično treba niz prilika da postigne gol. Do sada je na Euru strijelac bio jednom i to protiv Velsa u četvrtfinalu. Dakle, učinak je ispod očekivanog.

I dok se stalno bori s kritikama, van terena u sjeni svega Braithwaite je stekao bogatstvo čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 250 miliona eura.

Naime, danski napadač je zajedno sa svojom porodicom, prije svih ujakom Michaelom uložio u posao s nekretninama, a osnivanje kompanije se ispostavilo kao puni pogodak.

Braithwaitova kompanija je izgradila 1.500 stanova u SAD-u, dok je u izgadnji još 500 stanova i kada sve bude kompletirano bogatstvo će još narasti.

Iako je pred njim još nekoliko godina uspješne karijere napadač Barcelone sigurno ima osiguranu budućnost, te zaslužuje pohvale za sve postignuto u životu posebice ako se u obzir uzme njegovo teško djetinjstvo. 

Braithwaite je imao problema s razvojem kukova zbog čega je između pete i sedme godine života morao da bude u invalidskim kolicima. Proveo je dosta vremena u bolnici, ali je uspio iz svega da izađe kao pobjednik.

"Nemam mnogo sjećanja na to i nekako sam sve to potisnuo jer je to bilo veoma tužno razdoblje moga života. Gledao sam drugu djecu kako trče, igraju se i smiju, a ja nisam mogao ni da hodam. To je baš bio težak period za mene i sjećam se da me bilo sramota što sam drugačiji od druge djece", priča Braithwaite.

Njegovo liječenje trajalo je dvije godine i na svu sreću doktori su uspjeli da pravom terapijom omoguće da se njegovi kukovi normalno razvijaju. Za Braithwaitea je uvijek bio samo jedan cilj, a to je da postane fudbaler.

"Uvijek sam htio da budem fudbaler. Ništa drugo nije bilo u mojoj glavi osim fudbala. Nisam imao nikakav plan B i znao sam uvijek da će fudbal biti ono čime ću se uvijek baviti. Sretan sam što se sve završilo na ovaj način i zahvala Bogu na svemu", kaže napadač Barcelone.

Braithwaite je od invalidskih kolica i činjenica da ne može da hoda velikom borbom uspio da ispuni svoje snove. Danas igra u Barceloni i moći će svojim unucima pričati kako je jednom igrao s najboljim igračem svih vremena Lionelom Messijem.

"Išao sam po dijete u školu kada me agent nazvao i rekao da me želi Barcelona. Htio sam da to čuvam kao tajnu dok ne postane sve zvanično i stvarno. No, supruga je shvatila da joj nešto krijem, a kada sam joj rekao samo se nasmijala kao da je znala o čemu se radi. U životu nikada ne treba odustajati jer nikada ne znate šta vas čeka iza ugla", zaključio je Braithwaite.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti