03. 07. 2021 - 16:03
Sanches spreman za transfer karijere: Njegova cijena vrtoglavo...
907
Shares
Sanches spreman za transfer karijere: Njegova cijena vrtoglavo raste - dva kluba spremna iskeširati ogromno bogatstvo

Sanches spreman za transfer karijere: Njegova cijena vrtoglavo raste - dva kluba spremna iskeširati ogromno bogatstvo

03. 07. 2021 - 16:03
0
Shares

Portugalski veznjak Renato Sanches (23) mogao bi napraviti još jedan veliki transfer.

Ovaj 23-godišnji veznjak Lillea iza sebe ima zaista odličnu sezonu u redovima francuskog prvaka, a igrao je jako dobro i na Evropskom prvenstvu.

Njegovi nastupi privukli su interes engleskih velikana Arsenala i Liverpoola. L'Equipe tvrdi da su oba tima zainteresovana za njegov potpis i pokušat će da ga dovedu u ljetnom prelaznom roku.

screenshot-9
Sanches iza sebe već ima jedan veliki transfer. On je 2016. godine stigao u Bayern sa nepunih 19 godina, a Bayern je za njega izdvojio 35 miliona eura uz mogućnost da transfer naraste na nestvarnih 80 miliona eura.

Međutim, nije se Sanches najbolje snašao u Minhenu. Godinu dana kasnije otišao je na posudbu u Swansea, da bi potom nakon još dvije slabe sezone u Bayernu otišao u Lille.

Odlazak u Francusku se ispostavio kao pravi potez. Sanches je igrački 'oživio' u ovom klubu, pa nije nikakvo čudo što se ponovo evropski velikani interesuju za njega.

Vidjet ćemo hoće li na kraju ovaj 23-godišnji veznjak završiti u Premiershipu ili će eventualno karijeru nastaviti negdje drugo, no ono što je sigurno je to da će imati odlične ponude za nastavak karijere.

Portugalac je ugovorom za Lille vezan do ljeta 2023. godine, a njegova cijena na tržištu je 30 miliona eura.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti