03. 07. 2021 - 13:52
De Bruyne je protiv Italije igrao teško povrijeđen: Čudo je da...
907
Shares
De Bruyne je protiv Italije igrao teško povrijeđen: Čudo je da sam uopšte bio na terenu

De Bruyne je protiv Italije igrao teško povrijeđen: Čudo je da sam uopšte bio na terenu

03. 07. 2021 - 13:52
0
Shares

Nogometaš reprezentacije Belgije Kevin De Bruyne s napuknutim ligamentom zgloba igrao je meč protiv Italije i kako sam kaže, pravo je čudo što je ikako uspio nastupiti za svoj tim u meču četvrtfinala Eura.

De Bruyne je u izjavi nakon meča rekao da je imao izuzetno teških četiri-pet sedmica zbog brojnih povreda, a ističe da je želio igrati jer osjeća odgovornost prema nacionalnom timu.

Veznjak Manchester Cityja je u meču osmine finala protiv Portugala doživio povredu zgloba i činilo se da je prvenstveno za njega završeno, ali je smogao snage i uz pomoć medicinskog tima pronašao način da odigra ovaj meč.

"Za mene lično je ovo bilo jako čudnih četiri-pet sedmica", rekao je De Bruyne i nastavio:

"Hvala timskim doktorima koji su napravili nevjerovatan posao da mogu igrati protiv Italije uprkos napuknutom ligamentu. Čudo je da sam uopšte igrao, pokušao sam pomoći jer sam osjećao odgovornost prema svojoj zemlji, ali nije bilo dovoljno."

Dalje je dodao kako se Belgija borila do kraja i pokušala doći do poravnanja te da je uvijek razočarenje ispasti iz takmičenja. De Bruyne kaže da su Belgijanci imali više šansi u drugom poluvremenu, ali da lopta jednostavno nije htjela ući u gol.

"Mislim da smo uradili sve kako bi pokušali pobijediti u ovom meču, ali su oni postigli fantastičan pogodak, dok je prvi možda bio greška s naše strane. Lopta jednostavno nije htjela u gol, što je prava šteta, a uvijek je razočarenje ispasti iz takmičenja. Imali smo brojne povrede, ali smo se borili do kraja. Italija je bila bolja od nas u prvom poluvremenu, no u drugom smo mi bili ti koji su stvorili više šansi. Mogli smo doći do 2:2, ali nažalost nismo uspjeli. Igrali smo protiv vrhunske ekipe, a ne ostaje nam ništa drugo nego da pokušamo osvojiti Svjetsko prvenstvo 2022. godine", rekao je De Bruyne.

Italija će se za finale boriti protiv Španije koja je nakon boljeg izvođenja penala pobijedila Švicarsku, dok će se u preostala dva meča četvrtfinala Eura sastati Danska i Češka te Ukrajina i Engleska.

 

Učitaj još novosti