01. 07. 2021 - 13:41
Svađe, mrzovoljni Mbappe, problemi s hotelom... Evo zašto je...
907
Shares
Svađe, mrzovoljni Mbappe, problemi s hotelom... Evo zašto je Francuska ispala s Eura

EURO 2020

Svađe, mrzovoljni Mbappe, problemi s hotelom... Evo zašto je Francuska ispala s Eura

Index.hr
01. 07. 2021 - 13:41
0
Shares

Francuska reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva u osmini finala. Reprezentacija aktualnih svjetskih prvaka i za mnoge najveći favorit za europski naslov tako je natjecanje završila u prvoj utakmici nokaut faze, nakon jedanaesteraca protiv Švicarske.

Iznenađujuće rano ispadanje analizirao je L'Equipe koji otkriva da u redovima francuske nacionalne momčadi mnogo toga nije bilo kako je trebalo biti, a na probleme u odnosima igrača nadodani su bili i neki na koje nisu mogli utjecati.

Konkretno, kako navodi čitani francuski sportski dnevnik, sve je započelo svađom nakon prijateljskog ogleda protiv Bugarske pred Euro. Olivier Giroud tada se požalio na manjak lopti koji dobiva, Kylan Mbappe se zbog toga osjetio pogođenim i odnosi unutar momčadi počeli su se urušavati. Mbappeovo ponašanje počelo se mijenjati, postao je mrzovoljan i to do te mjere da je to ljutilo veterane Stevea Mandandu, Huga Llorisa i Moussu Sissoka.

Potom su stigli problemi sa smještajem te ljutnja na Savez koji im onemogućava druženje s članovima obitelji. Navodi se da su Francuzi posebno ljutiti bili na smještaj u budimpeštanskom hotelu u kojem nisu mogli niti otvoriti prozore u svojim sobama. Neki, poput Paula Pogbe, ranije su tražili da se ne ide u taj hotel, već neki drugi.

Francuski nogometni savez nije dozvolio ni igračima da provode vrijeme u društvu članova obitelji, što je također ljutilo igrače budući da su neki drugi savezi postupili drugačije, poput belgijskog i španjolskog.  

Moral tima dodatno je oslabila i ozljeda koju je zadobio Ousmane Dembele zbog koje se morao povući iz momčadi. Navodi se da je on jedan od rijetkih koji su u dobrim odnosima sa svim suigračima. Na sve ovo stigla je i svađa igrača za vrijeme utakmice protiv Švicarske (Rabiot i Pogba), međusobna predbacivanja, a onda i svađa roditelja u kojoj je Rabiotova majka Veronique sasula sve negativno što misli o Mbappeu i Pogbi...

Učitaj još novosti