30. 06. 2021 - 19:23
IPAK NIŠTA OD NBA Micić postaje najplaćeniji košarkaš Evrolige...
907
Shares
IPAK NIŠTA OD NBA Micić postaje najplaćeniji košarkaš Evrolige u istoriji? Stigla basnoslovna ponuda za MVP-ija

SRBIN OSTAJE U EFESU?!

IPAK NIŠTA OD NBA Micić postaje najplaćeniji košarkaš Evrolige u istoriji? Stigla basnoslovna ponuda za MVP-ija

30. 06. 2021 - 19:23
0
Shares

MVP Evrolige Vasilije Micić će možda ipak ostati na Starom kontinentu, postavši jedan od najbolje plaćenih igrača u istoriji Evrolige, prenose mediji.

Naime, Efes je spremio novi ugovor za Micića koji bi trebalo da ga zadrži u klubu, umjesto da ode u NBA.

Međutim, pošto je Oklahoma Siti Tander imao svoje pravo na Micića, a kruže glasine da ga žele i Čikago Bulsi, izgledalo je sigurno da su Micićevi dani u Evropi završeni.

Prema izvorima Eurohoops-a, ​​Anadolu Efes ponudio je Mićiću više nego unosnu ponudu, što će ga učiniti jednim od najbolje plaćenih igrača u Evropi.

Izazov, naravno, igranje u NBA ligi je očigledan za bilo kog igrača, čak i ako Micić možda nije toliko željan.

Trenutno, je najplaćeniji igrač Evrolige za prošlu sezonu bio Nikola Mirotić sa 3,8 miliona dolara po sezoni, slijedio ga je Šejn Larkin sa 3,7 i Nikola Milutinov sa 2,5 miliona dolara.

mvp-830x0

Foto: twitter/euroleague

Poenta je u tome da se Efes izvrsno potrudio da zadrži igrača u svom spisku, a u Istanbulu vlada optimizam da će, ipak, Micić odložiti put u NBA i ostati još jednu ili dvije godine u Evropi.

Nema sumnje da će plata biti između 3 i 4 miliona dolara po sezoni, što bi moglo da natjera Micića da bar razmisli.

Mićić je imenovan za MVP Evrolige, a zatim je poveo Efes do prve titule Evrolige u istoriji kluba, ubacivši 25 poena na 8-14 šuteva, pet asistencija i tri ukradene lopte u pobjedi nad Barselonom.

Osvojio je MVP Final Fora a nakon što je u polufinalnoj pobjedi nad moskovskim CSKA i finalu postigao 25,0 poena (15-33 fg), 5,5 asistencija, 3,0 skokova i 1,5 ukradenih lopti.

Učitaj još novosti